Ασφαλτικά: Δεν έχει ενημερωθεί πλήρως ο ΠτΔ λένε οι κοινότητες – «Δεν έχουν ακολουθηθεί οι σωστές διαδικασίες»

Δεν έχουν ακολουθηθεί οι σωστές διαδικασίες για τη μεταφορά των ασφαλτικών εργοστασίων στην περιοχή που είναι ήδη βεβαρημένη, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο Χημικός μηχανικός και μηχανικός περιβάλλοντος Μιχάλης Λοϊζίδης. Τόνισε ότι ποτέ δεν σηκώνεις οποιαδήποτε προβληματική επιχείρηση χωρίς προηγουμένως να μελετήσεις πολύ καλά πως θα λύσεις τα προβλήματα που προκαλεί η λειτουργία της και να τη μεταφέρεις σε μια άλλη περιοχή.

Δεν είναι θέμα μόνο ενός φουγάρου για να λυθεί το πρόβλημα είπε καθώς υπάρχουν πλειάδα άλλων προβλημάτων αρχίζοντας από τις οσμές για τις οποίες δεν εξασφαλίστηκε τρόπος επίλυσης του. Την ίδια στιγμή, είπε, δεν υπάρχουν τα εχέγγυα ότι θα διασφαλιστεί η λύση των προβλημάτων εξού και οι αποφάσεις των δικαστηρίων, εναντίον της κυβέρνησης και κατά συνέπεια και εναντίον του προέδρου της δημοκρατίας.

Ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων κρίνουν ότι ο πρόεδρος δεν έχει ενημερωθεί πλήρως για την κατάσταση ειδικά στο Μιτσερό, παρόλο που την περιοχή επισκέφθηκαν και ειδικοί. Πρόσθεσε ότι ήδη η ρύπανση δεν είναι μηδενική στην περιοχή αλλά χειρότερη και από ότι τους είχαν διαβεβαιώσει ότι θα ήταν.

Ο κύριος Λοϊζίδης πρόσθεσε ότι έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου καθώς και το εργοστάσιο προειδοποιεί ότι δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει των υποχρεώσεων, γεγονός που θα επηρεάσει και άλλα έργα.

Σήμερα οι συσκέψεις στο Προεδρικό για τα ασφαλτικά

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας θα προεδρεύσει σήμερα δυο συσκέψεων με τις κοινότητες που γειτνιάζουν σε ρυπογόνες περιοχές.

Στις 10:15 θα προεδρεύσει σύσκεψης με τη συντονιστική επιτροπή Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Θα ακολουθήσει στις 11 και 30 σύσκεψη με τους Κοινοτάρχες της περιοχής Μιτσερού.
Στις δυο συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι Υπουργοί καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.