Ασφαλτικά εργοστάσια: Ετοιμάζονται για μαζικές κινητοποιήσεις οι κάτοικοι της περιοχής Ιδαλίου

Σε χθεσινή του απόφαση το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης για έκδοση προσωρινού διατάγματος αναστολής της λειτουργίας των δύο ασφαλτικών εργοστασίων στο Τσέρι και Γέρι, ενώ από την πλευρά της η Νομική Υπηρεσία προχωρεί με έφεση εναντίον των απορριπτικών αποφάσεων του Δικαστηρίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής των ασφαλτικών εργοστασίων της περιοχής Ιδαλίου εστιάζουν στην πλήρη απομάκρυνση των ασφαλτικών εργοστασίων και αναμένουν την παρέμβαση του προέδρου της δημοκρατίας για να τεθούν νέα χρονοδιαγράμματα, καθώς στις 22 Μαρτίου εκπνέει το προηγούμενο που είχε τεθεί, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του συνδέσμου γονέων του Γ Δημοτικού Ιδαλίου Κυριάκος Κυριάκου.

Πρόσθεσε ότι μέσα στο πλάνο  του συνδέσμου γονέων είναι ο προγραμματισμός για νέες διαμαρτυρίες σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς της περιοχής.

Πρέπει κάποιοι να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, τόνισε ο κύριος Κυριάκου, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια τους.

Ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες του που διαμαρτύρονται παρά την απόφαση του δικαστηρίου που επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας των ασφαλτικών μέχρι να μετακινηθούν, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος. Έκανε επίσης λόγο για νομοθετικά κενά και ελλείψεις που δεν άφησαν το δικαστήριο να πάρει τη σωστή απόφαση.

Σημείωσε ότι έτσι κι αλλιώς κυβέρνηση και ιδιοκτήτες έχουν συμφωνήσει στη μετακίνηση των εργοστασίων, γι’ αυτό και χρειάζεται νέα παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να γίνει εντός χρονοδιαγράμματος η μετακίνηση τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.