Ασφαλτικά-Μιτσερό: Αποχή παιδιών από τα μαθήματα- «Οι κυβερνώντες δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή»

Αποχή από τα μαθήματα της πρώτης περιόδου θα πραγματοποιήσουν αύριο από τις 7:45- 8:25 το πρωί τα παιδιά 11 σχολείων που επηρεάζονται από την απόφαση της κυβέρνησης για μετακίνηση ασφαλτικού εργοστασίου στο Μιτσερό.

Εκ μέρους των συνδέσμων γονέων των επηρεαζόμενων κοινοτήτων, η Ιωάννα Γιαγκοπούλου ανέφερε στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι οι κυβερνώντες δεν τους αφήνουν άλλη επιλογή από το να διαμαρτυρηθούν.

Τόνισε ότι αύριο θα στείλουν βροντερό μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουν τη μεταφορά του ασφαλτικού στο Μιτσερό, λέγοντας ότι η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη με 100 οχληρές δραστηριότητες.

Σημείωσε ότι κατά την αποχή από τα μαθήματα τα παιδιά με τη συνοδεία τουλάχιστον ενός γονέα θα παραμείνουν έξω από το χώρο του σχολείου.

Η Ιωάννα Γιαγκοπούλου ανέφερε ότι τα ίδια τα παιδιά φωνάζουν να μην γίνει η μετακίνηση του ασφαλτικού εργοστασίου στην περιοχή τους ενώ τονίζουν πόσο όμορφο είναι το χωριό τους ζητώντας να υπάρχει καθαρός αέρας.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδέσμων Γονέων Μιτσερού, Αγροκηπιάς, Μενίκου, Ορούντας, Αγίου Ιωάννη, Αρεδιού, Αγίου Επιφανίου, Καλού Χωριού Ορεινής, Κλήρου, Μαλούντας και Αγίας Μαρίνας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.