Ασφαλτικά: Νέα διαμαρτυρία από κάτοικους περιοχής Μιτσερού – «Βολές» σε κυβέρνηση (φωτογραφίες)

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι κάτοικοι της περιοχής Μιτσερού δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία ασφαλτικής μονάδας εκεί, έστειλε εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας «Κοινότητες Εν δράσει» η Ειρήνη Σταύρου.

Η Ομάδα πραγματοποίησε σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας όπου επέδωσε υπόμνημα στον Αναπληρωτή Έπαρχο.

Μιλώντας στον Άστρα, η κ. Σταύρου τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να εξετάσει το ζήτημα με το σωστό τρόπο, λέγοντας ότι οι κάτοικοι θα παλέψουν μέχρι το τέλος για να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση ασφαλτικού εργοστασίου.

Διερωτήθηκε πώς μπορεί μια κτηνοτροφική μονάδα να λειτουργεί δίπλα από ασφαλτικό εργοστάσιο, εξηγώντας ότι το κρέας από τα ζώα θα διατεθεί σε όλο τον κόσμο.

Η κ. Σταύρου ανέφερε ότι έχουν αντιληφθεί ότι η άδεια οικοδομής θα δοθεί, προσθέτοντας ότι οι μελέτες θα παρουσιαστούν με τον τρόπο που επιθυμεί η κυβέρνηση.

Προειδοποιούν οι κοινότητες της περιοχής Καλαβασού

Με το κλείσιμο του ενεργειακού κέντρου στο Βασιλικό προειδοποιούν οι 9 κοινότητες της περιοχής Καλαβασού, εάν μεταφερθούν τα τρία ασφαλτικά εργοστάσια του Δαλιού στην περιοχή τους.

Μιλώντας στον Άστρα, ο κοινοτάρχης Καλαβασσού και συντονιστής των κοινοτήτων Λευτέρης Φωκάς, τόνισε ότι η περιοχή είναι ήδη περιβαλλοντικά βεβαρυμμένη.

Σήμερα εκπρόσωποι των κοινοτήτων είχαν συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, με τον κ. Φωκά να αναφέρει ότι συμφώνησαν στην ανάγκη για επίτευξη μίας λύσης που θα κρατήσει σε βάθος χρόνου.

Η Συντονιστική Επιτροπή των εννέα κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού έχει αρχίσει κύκλο επαφών με αρχηγούς κομμάτων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.