Ασφαλτικά: Προειδοποιούν με αποκλεισμό του ενεργειακού κέντρου οι επηρεαζόμενες κοινότητες

Με τον αποκλεισμό του ενεργειακού κέντρου του Βασιλικού προειδοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής αν δεν ακυρωθεί η απόφαση για μεταφορά των ασφαλτικών εργοστασίων εκεί.

Μιλώντας στον Άστρα ο κοινοτάρχης της Καλαβασσού Λευτέρης Φωκάς τόνισε ότι η περιοχή είναι ήδη περιβαλλοντικά βεβαρυμμένη.

Ανέφερε ότι με τον αποκλεισμό του ενεργειακού κέντρου θα υπάρξει καθυστέρηση στην παράδοση των καυσίμων με στόχο την ευαισθητοποίηση του κράτους. Επισήμανε ότι σκοπός δεν είναι η ταλαιπωρία των πολιτών.

Την ίδια ώρα ο κ. Φωκάς είπε ότι η Συντονιστική Επιτροπή που αποτελείται από 9 κοινότητες της περιοχής βρίσκεται σε στάδιο συνεργασίας με δικηγορικό γραφείο ώστε να εξετάσουν μεταξύ άλλων και τη νομιμότητα της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπενθύμισε επίσης ότι έχουν αποκλείσει κάθε επικοινωνία με το κράτος, εξηγώντας ότι οι απόψεις τους δεν εισακούστηκαν ποτέ.

Η Συντονιστική Επιτροπή θα συνέλθει τις επόμενες μέρες ώστε να ληφθεί τελική απόφαση για τα επόμενα βήματα. Ο κ. Φωκάς είπε ότι οι κοινότητες προκρίνουν τον αποκλεισμό του ενεργειακού κέντρου, ωστόσο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και πορεία στο Προεδρικό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy