Ασφυκτιούν τα Νοσοκομεία – Το plan b του ΟΚΥπΥ για αύξηση εισαγωγών ασθενών με covid-19

Αύξηση των εισαγωγών ασθενών με covid-19 αναμένει ο ΟΚΥΠΥ και ήδη επεξεργάστηκε σχέδιο Β’ έτσι ώστε να δράσει άμεσα σε περίπτωση που χρειαστούν περισσότερες από 200 κλίνες για νοσηλεία ασθενών με κορωνοιό.

Ο Εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι στο ακραίο σενάριο, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να σταματήσουν χειρουργεία ρουτίνας για περιστατικά που δεν κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς έτσι ώστε να διατεθούν κλίνες για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι απαιτείται συγκεκριμένο πρόγραμμα έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Την ίδια ώρα ο Εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ γνωστοποίησε ότι ο Οργανισμός Κρατικών υπηρεσιών Υγείας, βρίσκεται στη διαδικασία αγοράς υπηρεσιών από αρχιτέκτονα, με στόχο την αξιοποίηση του δεύτερου και τρίτου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Ο λόγος που ο χώρος αυτός, έγινε αποθηκευτικός, δήλωσε ο κ Χαριλάου είναι επειδή δεν αξιοποιήθηκε στο παρελθόν, αφού η πληρότητα του νοσοκομείου ήταν μόλις στο 50%.