Άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς και διάσωσης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Δεκέλειας

Ασκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς και διάσωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις εγκαταστάσεις του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Δεκέλειας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Ανδρέας Κεττής, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η σημερινή άσκηση έγινε στις εγκαταστάσεις του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Δεκέλειας, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της με στόχο την ετοιμότητα. Το σενάριο της άσκησης αναφερόταν σε πυρκαγιά σε χώρο, που υπάρχουν μετασχηματιστές 132 χιλιάδων Volt, μετά από υπερφόρτωση του συστήματος και ότι υπήρχαν τραυματίες».

Πρόσθεσε ότι «ανταποκρίθηκε αμέσως η Λευκή Εναλλαγή από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ορόκλινης με οχήματα 1ης εξόδου και όχημα αφρού, με δύναμη επτά ατόμων, δηλαδή ένα αξιωματικό, ένα λοχία και πέντε πυροσβέστες».

Με την άφιξη των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σημείωσε, «έγινε διάσωση αναίσθητου ατόμου από αποθήκη όπου υπήρχαν μετασχηματιστές και ακολούθως πραγματοποιήθηκε ρίψη νερού με το όχημα αφρού, ώστε να δημιουργηθεί κουρτίνα νερού, για την προστασία παρακείμενων δεξαμενών με υγρά πετρελαιοειδή».

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, «την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν δύο άλλα σενάρια ασκήσεων, ένα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας και ένα από την ομάδα ασφαλείας της Αρχής Ηλεκτρισμού Δεκέλειας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.