Άστε τις γενικολογίες. Συμφωνείτε ή όχι με τις προτάσεις ΑΚΕΛ;

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ επιλέγει συνειδητά να μη λαμβάνει μέτρα στήριξης των χιλιάδων νοικοκυριών που βλέπουν τα εισοδήματά τους να κατρακυλούν λόγω πληθωρισμού και ανεξέλεγκτων αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων, του ηλεκτρισμού, των οικοδομικών υλικών, των τροφίμων, των βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης κ.λπ.

Ο δείκτης της ακρίβειας αυξάνεται με πολύ γοργούς ρυθμούς, όπως με πολύ γοργούς ρυθμούς μειώνεται η αγοραστική αξία των μισθών. Καθημερινά όλο και περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες επιβίωσης. Δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα τρέχοντα καθημερινά έξοδα, όπως είναι τα καύσιμα, ο ηλεκτρισμός, το νερό, τα τρόφιμα. Σε αυτά προστίθενται και τα έξοδα για παιδιά και σχολεία, καθώς και η ανάγκη για απόκτηση στέγης, ενοίκια κ.λπ.

Η φτώχεια και η εξαθλίωση επεκτείνεται σε όλο τον πληθυσμό μας, ενώ η μεσαία τάξη έχει διαλυθεί. Υπάρχει μια πολύ μικρή μερίδα που έχει συγκεντρώσει στα χέρια της μεγάλη σε αξία κινητή και ακίνητη περιουσία και επωφελείται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης ΔΗΣΥ. Είναι η οικονομική ελίτ με προσβάσεις στο Προεδρικό και στην Πινδάρου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν ευνοεί πρόσθετα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, πέρα από τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στο ρεύμα για ακόμη τρεις μήνες! Δεν υπάρχει από πλευράς της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, ούτε και από τους Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη -τις δυο όψεις του ίδιου συναγερμικού νομίσματος- κάποια τοποθέτηση επί των συγκεκριμένων προτάσεων που κατέθεσε το ΑΚΕΛ. Συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του ΑΚΕΛ για πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ; Συμφωνούν ή όχι με την πρόταση νόμου για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα; Συμφωνούν ή όχι με την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα και στα βασικά αγαθά; Συμφωνούν ή όχι στη μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα στο 9% και στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, φάρμακα κ.λπ.;  Ποια είναι η θέση τους για τις συλλογικές συμβάσεις, για τον κατώτατο μισθό, για την αύξηση των επιδομάτων; Οι πολίτες θέλουν να ακούσουν θέσεις όχι γενικολογίες. Προφανώς, όμως, οι κ.κ. Αβέρωφ και   Χριστοδουλίδης, οι οποίοι δηλώνουν πιστοί συνεχιστές των πολιτικών της κυβέρνησης ΔΗΣΥ, αποφεύγουν να «δεσμευτούν», αφού δεν έχουν τίποτα το διαφορετικό να πουν από εκείνα που λέει και πράττει η κυβέρνηση ΔΗΣΥ εδώ και δέκα χρόνια!

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.