ΑΣΤΡΑ 92.8FM

Ο ΑΣΤΡΑ άρχισε να εκπέμπει στις 7 Δεκεμβρίου του 1994. Οι δημιουργοί του «Άστρα» έβαλαν μπροστά για ένα ραδιοσταθμό που να τιμά και να σέβεται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, παρουσιάζοντας με αντικειμενικότητα την είδηση, αποφεύγοντας την υπερβολή και τον εντυπωσιασμό, το λαϊκισμό και το φανατισμό. Έβαλαν μπροστά για ένα ραδιοσταθμό που να έχει άποψη και να την εκφράζει με παρρησία και ευκρίνεια, χωρίς όμως να υστερεί σε πολυφωνία και πλουραλισμό απόψεων.

Ο «’Αστρα» ιδρύθηκε με στόχο να αποτελέσει την προοδευτική, εναλλακτική φωνή στο ραδιοφωνικό τοπίο της Κύπρου. Αυτό εκφράζεται μέσα από τη θεματολογία των εκπομπών του, τον τρόπο προσέγγισης των κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος, όπως επίσης και μέσα από την ποιότητα των μουσικών του προγραμμάτων.

Ο ΑΣΤΡΑ δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν την ειρηνική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, την εξάλειψη κάθε λογής διακρίσεων με κριτήριο το χρώμα, τη γλώσσα, την καταγωγή ή την κοινωνική προέλευση. Ασχολείται με τα μεγάλα κοινωνικά, αλλά και τα μικρά καθημερινά προβλήματα του Κύπριου πολίτη. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε διεθνή θέματα και γενικότερα στις παγκόσμιες εξελίξεις. Αυτός είναι και ο λόγος που διαθέτει ένα αξιόπιστο δίκτυο ανταποκριτών που καλύπτει τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής.

Χωρίς να αποκλείει οποιοδήποτε είδος μουσικής, ο ΑΣΤΡΑ προσπαθεί μέσα από τις μουσικές του εκπομπές να προβάλει το ποιοτικό τραγούδι και την υγιή ψυχαγωγία. Η πολιτιστική προσφορά του ΑΣΤΡΑ έχει αναγνωριστεί από φίλους και ανταγωνιστές. Ο ΑΣΤΡΑ είναι ο σταθμός που έφερε την ποίηση στο ραδιόφωνο και από εκεί στα σπίτια του απλού πολίτη.

Υιοθετώντας το σύνθημα «Ο ΑΣΤΡΑ δεν είναι μόνο ραδιόφωνο», ο σταθμός πραγματοποιεί κάθε χρόνο εκδηλώσεις με πλούσιο περιεχόμενο: βραδιές ποίησης, ημερίδες, σεμινάρια, εκθέσεις φωτογραφίας, χοροεσπερίδες, κρουαζιέρες, εκδρομές στο εξωτερικό κ.ά.

Θέλοντας, τέλος, να κτίσει μία όσο το δυνατόν καλύτερη και αμφίδρομη σχέση με τους ακροατές του, ο ΑΣΤΡΑ προχώρησε στη δημιουργία μιας οργανωμένης οντότητας που φέρει την ονομασία «Φίλοι του ΑΣΤΡΑ». Εκτός από τις απόψεις, τις εισηγήσεις τους και τη συμμετοχή τους στις διάφορες εκδηλώσεις, οι φίλοι του ΑΣΤΡΑ στηρίζουν οικονομικά το σταθμό με μία σταθερή μηνιαία ή ετήσια συνδρομή.

Ο ΑΣΤΡΑ είναι ιδιοκτησία της εταιρείας Radiostage Co Ltd και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο. Έχει παγκύπρια εμβέλεια και εκπέμπει στις συχνότητες 92.8 και 105.3.

 

24 ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΡΑ

Gepostet von Astra 92,8 am Freitag, 11. Januar 2019