Αστυνομία: Αυξημένα μέτρα για τροχαία, κλοπές και πυρκαγιές

Αυξημένα μέτρα, με προτεραιότητα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, ενόψει του τριημέρου του Κατακλυσμού, λαμβάνει η Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοί­νωση, προτεραιότητα της Αστυνομίας εί­ναι η ομαλή κυκλοφορία στα οδικά δίκτυα, η πρόληψη πυρκαγιών και η πρόληψη του εγκλήματος και ιδιαίτερα αδικημάτων κατά περιουσίας, όπως διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες κ.λπ.

Τα μέτρα της Τροχαίας περιλαμβάνουν εντατικοποί­ηση των μηχανοκίνητων περιπολιών και αυξημένη παρουσία σε αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρό­μους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτη­ρίες που οδηγούν στα παράλια και τα ορει­νά. Κατά τις περιπολίες δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αποδεδειγμέ­να συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφό­ρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, το επικίν­δυνο προσπέρασμα, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών και η παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας ή προστατευ­τικού κράνους. Επιπρόσθετα, τη Δευτέρα και ιδιαίτερα το απόγευμα, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα πρόληψης κατά την επιστροφή του κοινού από τις παραλιακές πό­λεις προς την πρωτεύουσα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.