Οι περισσότερες καταγγελίες της Αστυνομίας αφορούν την μετακίνηση πολιτών χωρίς την κατάλληλη βεβαίωση, είτε αποστολή SMS στο 8998 ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Χρίστος Ανδρέου αναφέρθηκε και σε περιστατικό που έλαβε χώρα γύρω στις 10:50 σήμερα το πρωί στο κέντρο της Λάρνακας, όπου αστυνομικοί προσπάθησαν να ανακόψουν όχημα, αλλά ο 45χρονος οδηγός δεν υπάκουσε στις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα με κίνδυνο να κτυπήσει μέλος της Δύναμης, καταδιώχθηκε αλλά στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τις απαραίτητες βεβαιώσεις για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Επίσης ο κ. Ανδρέου είπε ότι χθες μετά από καταγγελία γειτόνων, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στη Λάρνακα 24 πρόσωπα και διασκέδαζαν. Σημείωσε ότι έχουν καταγγελθεί όλοι, λέγοντας ωστόσο ότι οι περισσότεροι γνώριζαν για τα σχετικά διατάγματα.

Ακόμα αναφέρθηκε και στον εντοπισμό προσώπου από την Υπηρεσία Θύρας που βρέθηκε εκτός σπιτιού και χωρίς βεβαίωση γύρω στις 2 τα ξημερώματα στην επαρχία Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, το τελευταίο 24ωρο έγιναν 2 χιλιάδες 670 έλεγχοι σε υποστατικά και έχουν προκύψει τέσσερις καταγγελίες που αφορούν καταστήματα λιανικού εμπορίου τα οποία πωλούσαν υλικά οικοδομής. Επίσης έχουν γίνει 15 χιλιάδες 328 έλεγχοι σε οδηγούς και πεζούς και έχουν προκύψει 423 καταγγελίες.

Παράλληλα, ο Αρχηγός της Αστυνομίας κάλεσε σε τηλεδιάσκεψη όλους τους αστυνομικούς διευθυντές για να δώσει οδηγίες για εντατικοποίηση των ελέγχων.
Επίσης τα μέλη της αστυνομίας έχουν εξοπλιστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό με γάντια, μάσκες και αντισηπτικά.