Αστυνομία για Ορούντα: Δεν θα μείνει στο απυρόβλητο ο Μητροπολίτης Μόρφου

42 κρατικοί λειτουργοί ενισχύουν την αστυνομία

Δε θα μείνει στο απυρόβλητο ο Μητροπολίτης Μόρφου που κάλεσε τους πιστούς να πάνε σε αγρυπνία.

Διαβάστε επίσης: Έξι καταγγελίες για τις εικόνες συνωστισμού σε εκκλησία στην Ορούντα

Μιλώντας στην μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι η Δύναμη εκεί και όπου εντοπίσει αδικήματα κατά παράβαση των σχετικών διαταγμάτων, θα δράσει και θα πράξει τα δέοντα. Ο Χρίστος Ανδρέου είπε ότι η Αστυνομία δεν έχει κανένα πρόβλημα να προχωρήσει στη διερεύνηση οποιασδήποτε υπόθεσης. Πρόσθεσε ότι τα μέλη της Δύναμης θα βρίσκονται στην συγκεκριμένη αγρυπνία, προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο παραβιάζονται τα διατάγματα. Σημείωσε ότι το να μεταβαίνει κάποιος πιστός σε χώρους λατρείας μπορεί να γίνει με προϋποθέσεις.

Ο κ. Ανδρέου υπενθύμισε ότι στο παρελθόν είχαν σχηματιστεί φάκελοι εναντίον δυο Μητροπολιτών, οι οποίοι είχαν σταλεί Νομική Υπηρεσία, αλλά η υπόθεση δεν οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου. Αναφέρθηκε επίσης και στις καταγγελίες στις οποίες προέβη στο παρελθόν η Αστυνομία κατά ιερέων και πιστών που είχαν εντοπιστεί κατά την αρχή της πανδημίας σε εκκλησίες και δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις επικρίσεις για τις συλλήψεις ατόμων που προέτρεπαν να γίνουν διαδηλώσεις κατά των μέτρων του κορωνοϊού, ο κ. Ανδρέου είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία προχώρησε σε τέτοιες συλλήψεις σε Λεμεσό και Πάφο. Σημείωσε ότι δεν εξέφραζαν μόνο απόψεις, αλλά υποκινούσαν και παρακινούσαν τους πολίτες να παραβιάσουν τα διατάγματα, γεγονός που συνιστά όπως είπε ποινικό αδίκημα και για αυτό οι αρχές είχαν προχωρήσει με δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Σημείωσε ότι οι υποθέσεις αυτές θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου προσθέτοντας ότι τα άτομα αυτά έχουν συλληφθεί ως ύποπτα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Χρίστος Ανδρέου είπε ότι από σήμερα 42 λειτουργοί από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες όπως από το υφυπουργείο τουρισμού, τις υγειονομικές υπηρεσίες, το Υπουργείο Εμπορίου και την Υπηρεσία Θύρας ενισχύουν το έργο της Αστυνομίας. Πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένοι λειτουργοί έχουν τη αρμοδιότητα να προβαίνουν σε ελέγχους αλλά και καταγγελίες εκεί και όπου χρειάζεται. Σημείωσε ότι οι κυβερνητικοί λειτουργοί θα βρίσκονται με μέλη της Αστυνομίας για ενίσχυση των περιπολιών.