Αστυνομία: Διευκρινίζει για την υπόθεση Σιζόπουλου – ΠαπαδάκηΣτη Νομική Υπηρεσία διαβιβάστηκαν χθες οι δύο φάκελοι με το ανακριτικό έργο, που αφορούν στις δημόσιες αναφορές του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, σχετικά με το θέμα της διαγραφής του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, καθώς επίσης στις καταγγελίες Παπαδάκη σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων κατά τη διαδικασία εναντίον του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ, το οποίο είχε αποφασίσει τη διαγραφή του.

Διαβάστε επίσης: Στον Γ. Εισαγγελέα οι εκατέρωθεν καταγγελίες Σιζόπουλου – Παπαδάκη

Σε νέα διευκρινιστική δήλωσή του, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, αναφέρει ότι ο πρώτος φάκελος αφορά στις δημόσιες αναφορές του Προέδρου της ΕΔΕΚ, για το θέμα της διαγραφής του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, για προσθέσει ότι οι αναφορές αυτές διερευνώνται από την αστυνομία, μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.

Σε σχέση με το δεύτερο φάκελο, ο κ. Στυλιανού είπε πως αφορά στις καταγγελίες του κ. Παπαδάκη σχετικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, κατά τη διαδικασία εναντίον του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ και σε σχέση με την καταστροφή τεκμηρίων.

Ο κ. Στυλιανού διευκρίνισε, επίσης, ότι όσον αφορά τον πρώτο φάκελο αυτός έχει διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για ενημέρωση σχετικά με τις μέχρι τώρα ενέργειες της αστυνομίας.

Σημείωσε, τέλος, ότι ο δεύτερος φάκελος διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες.