Aστυνομία: Η κατάργηση του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας δεν συνεπάγεται αποστασιοποίησή μας από το φαινόμενο

Η κατάργηση του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας της Αστυνομίας σε καμία περίπτωση συνεπάγεται αποστασιοποίηση της Αστυνομίας από το φαινόμενο της λαθροθηρίας, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Σώματος, με αφορμή και δημοσιεύματα.

Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση η κατάργηση του κλιμακίου έγινε ύστερα από ετοιμασία έρευνας και ήταν απόφαση της ηγεσίας της Αστυνομίας για την οποία λήφθηκε υπόψη τόσο η δραστηριότητα του κλιμακίου, το οποίο να σημειωθεί ότι αποτελείτο από πέντε μέλη, όσο και οι υπηρεσιακές ανάγκες της Αστυνομίας, καθώς επίσης και η έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού.

Λήφθηκε επίσης υπόψη το γεγονός ότι, το κράτος όσον αφορά την πρόληψη και πάταξη της λαθροθηρίας, έχει συστήσει ειδική υπηρεσία, αυτή της θήρας και πανίδας, η οποία είναι μία πλήρης διαρθρωμένη και ιεραρχικά δομημένη υπηρεσία, με προσωπικό, η οποία λειτουργεί βάσει σχετικού νομικού πλαισίου.

Με βάση το νομικό πλαίσιο, αναφέρει η Αστυνομία, παρέχονται στους λειτουργούς της υπηρεσίας θήρας και πανίδας, όλα τα νομικά εργαλεία, αρμοδιότητες και εξουσίες, εφάμιλλες των αστυνομικών εξουσιών, για να μπορούν να επιτελούν με πλήρη επιτυχία το έργο τους.

Τονίζεται ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει να ενεργεί υποστηρικτικά προς την υπηρεσία θήρας και πανίδας, έτοιμη να συμβάλει ανά πάσα στιγμή, σε επιχειρήσεις και δράσεις που αφορούν και στην πάταξη της λαθροθηρίας. Για το σκοπό αυτό, έχει οριστεί, ο Υποδιοικητής επιχειρήσεων της ΜΜΑΔ, ως σημείο επαφής, για συνέχιση της στενής συνεργασίας με την υπηρεσία θήρας και πανίδας, κάτι για το οποίο έχει ενημερωθεί εκ των προτέρων, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας.

Τονίζεται παράλληλα ότι η συνδρομή της ΜΜΑΔ σε επιχειρήσεις που θα γίνονται σε συνεργασία με την υπηρεσία θήρας και πανίδας, αλλά και με την Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής (ΚΟΚ και ΔΑΖ), θα συνεχιστούν και θα ενδυναμωθούν με την εμπλοκή πολύ μεγαλύτερου αριθμού μελών της Μονάδας όπου χρειαστεί ή και ενδεχομένως μελών άλλων υπηρεσιών της Αστυνομίας.

Παράλληλα, θα συνεχίσει να λειτουργεί στη ΜΜΑΔ, επί 24ώρου βάσεως, η «Γραμμή του Κυνηγού», στον αριθμό 1414, στην οποία μπορούν να δοθούν οποιεσδήποτε πληροφορίες για θέματα που αφορούν τη λαθροθηρία, οι οποίες αξιολογούνται και αξιοποιούνται ανάλογα.

Επισημαίνεται περαιτέρω ότι, η Αστυνομία θα συνεχίσει την πρακτική που ακολουθείτο μέχρι σήμερα, στη διερεύνηση υποθέσεων λαθροθηρίας, εκεί και όπου ενδείκνυται, σε συνεργασία με την υπηρεσία θήρας και πανίδας.

Σήμερα εξάλλου στο Αρχηγείο Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αρχηγού και της λοιπής ηγεσίας της Αστυνομίας, με την ηγεσία της ΚΟΚ και ΔΑΖ, στους οποίους επεξηγήθηκαν πλήρως οι νέες διευθετήσεις και πρακτικές που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της προσπάθειας, για πάταξη της λαθροθηρίας και συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι ενίσχυσης της υφιστάμενης συνεργασίας, μεταξύ των δύο μερών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy