«Ασύστολα ψεύδη» περί σύλληψής του λέει ο Πέτρος Δημητρίου

Για ασύστολα ψεύδη και δυσφήμιση κατά του προσώπου του ισχυρίστηκε ο Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρος Δημητρίου με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» ότι σε πρόσφατο ταξίδι του στο Βουκουρέστι συνελήφθη και του μου επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.


Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Δημητρίου εκφράζει λύπη για το δημοσίευμα και προσθέτει πως «όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα αποτελούν ασύστολα ψεύδη, προϊόν μιας ‘δημοσιογραφίας’ που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του κομματικού συμφέροντος».

«Μιας ‘δημοσιογραφίας που είναι έτοιμη να κατασυκοφαντήσει, να προσβάλει συνειδήσεις και αξιοπρέπεια χωρίς καν να ερευνήσει» αναφέρει ο κ. Δημητρίου και προσθέτει: «Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Πώς να αποδώσει κάποιος αλλιώς τα όσα αναφέρονται; Αν ο δημοσιογράφος κρατούσε έστω τα προσχήματα θα ζητούσε το δικό μου σχόλιο. Αν δε πριν δυσφημίσει ενδιαφερόταν για το κόστος των πράξεων του και επιδείκνυε το ελάχιστο ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα προέβαινε τουλάχιστον σε έρευνα για τα όσα με τόση σιγουριά γράφει. Έρευνα που σε καμία περίπτωση δεν θα καταδείκνυε ούτε στο ελάχιστον τα όσα ισχυρίζεται».

Πάντως ο κ. Δημητρίου για το περιστατικό σημειώνει ότι «για το περιστατικό (σ.σ. στο αεροδρόμιο της Ρουμανίας) θα αρκεστώ απλά να πω πως έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες παραστάσεις μέσω του δικηγόρου μου στους αρμόδιους φορείς. Διαστάσεις δεν δόθηκαν καθώς ο αντιπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας έσπευσε από την πρώτη στιγμή σε βοήθεια, διευθετώντας μάλιστα την άμεση επιστροφή μου».

Συνελήφθη στη Ρουμανία ο διευθυντής του Γραφείου του ΠτΔ

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.