ΑΤΑ: «Απέναντι» από ΥΠΟΙΚ (και) ο ΓΓ της ΣΕΚ – «Ατυχής η δήλωσή του»


«Απέναντι» από τον Υπουργό Οικονομικών βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας, όσον αφορά τη δήλωση του πρώτου ο οποίος ουσιαστικά αρνήθηκε την αποκατάσταση της ΑΤΑ.

Διαβάστε επίσης:

ΠΕΟ: Απαράδεκτη η δήλωση του Κ.Πετρίδη για ΑΤΑ – «Η κυβέρνηση να σεβαστεί την υπογραφή της»

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να σεβαστεί την υπογραφή της για αποκατάσταση της ΑΤΑ

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο κ. Μάτσας ανέφερε ότι η τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών ήταν ατυχής.

«Πρώτα από όλα γιατί γίνεται σε μια χρονική συγκυρία που επιβεβαιώνεται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα του θεσμού της ΑΤΑ», πρόσθεσε.

«Κατά δεύτερο λόγο σε μια χρονική συγκυρία όπου βρίσκεται σε εκκρεμότητα η επανέναρξη του διαλόγου ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους», συνέχισε.

«Και κατά τρίτο και εξίσου σημαντικό λόγο τοποθετείται -και έχει κάθε δικαίωμα βέβαια- σε ένα θέμα που δεν αφορά το Υπουργείο Οικονομικών, επηρεάζει το Υπουργείο Οικονομικών αλλά διαδικαστικά δεν το αφορά», ανέφερε ο κ. Μάτσας.

«Ουσιαστικά μπαίνει στις αρμοδιότητες ενός άλλου Υπουργείου, ενός άλλου Υπουργού χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το γεγονός ότι υπάρχει μια σαφής και συγκεκριμένη συμφωνία πλαίσιο η οποία προδιαγράφει με σαφέστατο τρόπο πως θα συνεχίσουμε την όλη διαδικασία από την ημέρα της λήξης της συμφωνίας και μετέπειτα», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.