ΑΤΑ: Έτοιμες για λήψη καθολικών μέτρων οι συνδικαλιστικές οργανώσεις

Έτοιμες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για λήψη καθολικών μέτρων με στόχο την επαναφορά της ΑΤΑ, σύμφωνα με τον ΓΓ της ΣΕΚ. Ο Ανδρέας Μάτσας ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ πως είναι άτοπο το αίτημα της εργοδοτικής πλευράς για κατάργηση του θεσμού.

Μάλιστα σχολίασε τις αναφορές Τσιακκή, λέγοντας πως υπό το πρόσχημα της ΑΤΑ, καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια από την εργοδοτική πλευρά για υποβάθμιση του ρόλου και της σημασίας των συλλογικών συμβάσεων. Κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Ο κ. Μάτσας είπε πως στις 5 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί πανσυνδικαλιστική σύσκεψη για αξιολόγηση των δεδομένων και λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα. Επίσης σημείωσε πως στις 11 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η επόμενη πανσυνδικαλιστική για λήψη καθολικών αποφάσεων. Υπέδειξε πως πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά την απόδοση της ΑΤΑ στη βάση της φιλοσοφίας της, όπως προνοείται στη Μεταβατική Συμφωνία του Ιουλίου του 2017.

Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι η πλήρης αποκατάσταση της ΑΤΑ και η επέκτασή της ώστε να καλύψει όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, θα είναι μια δραστική ασπίδα προστασίας για το βιοτικό επίπεδο της κυπριακής κοινωνίας. Τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση για την ΑΤΑ και να πάψει να κρύβεται πίσω από τους εργοδοτικούς συνδέσμους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.