ΑΤΑ: Τα βάζει με όσους «φωνασκούσαν» σήμερα ο ΠτΔ και για ακόμα μια φορά τα ρίχνει στην…προηγούμενη Κυβέρνηση

Στην προηγούμενη Κυβέρνηση κατα την προσφιλή του τακτική παρέπεμψε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης το θέμα της ΑΤΑ παρά το ότι πέρασε μια δεκαετία διακυβέρνησης του.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος αφού απέτυχε α επιλύζει το μείζων θεμα της αύξησης τηςς ΑΤΑ, αρκέστηκε να επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι επί δικής του διακυβέρνησης επανήλθε η ΑΤΑ και ότι «η Κυβέρνηση αυτών που φωνασκούσαν σήμερα» την κατήργησε, σημειώνοντας ότι «επιτέλους σε αυτόν τον τόπο πρέπει να υπάρχει και λογική». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την προσέλευση του Προέδρου σε εκδήλωση στη Λάρνακα για να τιμηθούν οι επαγγελματίες υγείας.

Σε παρατήρηση ότι στην σημερινή παναπεργία επιρρίφθηκαν από συντεχνίες ευθύνες στην Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος διερωτήθηκε γιατί επέρριψαν ευθύνες στην Κυβέρνηση που επανέφερε το θεσμό το 2017, «όταν εκείνοι που φωνασκούσαν σήμερα, ήταν η Κυβέρνηση η δική τους που την κατήργησε». Πάντως να σημειωθεί πως σήμερα «φωνασκούσαν» μαζί σχεδόν ολες οι μεγάλες συντεχνίες του τόπου συμπεριλαμβανομένων της ΣΕΚ και της ΠΑΣΥΔΥ.

Ο Πρόεδρος επανέλαβε ότι καταργήθηκε ο θεσμός όχι επί παρούσης διακυβέρνησης και ότι η παρούσα διακυβέρνηση επανέφερε την ΑΤΑ και στηρίζει και υποστηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στην ΑΤΑ, αλλά για να υπάρχει κατάληξη απαιτείται μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων μια συμφωνία.

«Υπήρξε ένα χάσμα θέσεων μεταξύ εργοδοτικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών και για αυτό και απέτυχε (η προσπάθεια). Δεν είναι αρκετό η Κυβέρνηση να λέει ότι στηρίζει και η σταδιακή εφαρμογή θα ήταν η ιδανικότερη», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είπε ότι η άλλη πλευρά, που είναι οι εργοδότες, διαφωνούν και συνεπώς χρειάζεται περαιτέρω διάλογος.

«Δεν δέχομαι ιδιαίτερα να κάμνουν μαθήματα ή και να φωνασκούν-άκουα μια κυρία σήμερα που εφωνασκούσε-για κάτι για το οποίο θα έπρεπε να απολογείται προς τους εργαζομένους», ανέφερε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.