Αταλάντα και Βαλένθια διασταυρώ­νουν απόψε στις 22:00 τα ξίφη τους στο «Τζιουζέπε Μεάτσα», στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δύο ομάδες πήραν την πρόκριση στους «16» της διοργάνω­σης και αποτελούν τα 2 από τα 3 μεγάλα αουτσάιντερ για να φτάσουν μέχρι τον τε­λικό. Η «Θεά» έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που προκρί­θηκε έχοντας ηττηθεί και στα τρία πρώ­τα της παιχνίδια (το είχε κάνει στο παρελ­θόν η Νιούκαστλ, αλλά στη δεύτερη φάση των ομίλων)! Η Αταλάντα είναι μία από τις δύο ομάδες που θα βρεθούν για πρώ­τη φορά στους «16» στη διοργάνωση (η Λειψία η άλλη). Τα παιχνίδια της Αταλά­ντα στο Τσάμπιονς Λιγκ να σημειωθεί ότι διεξάγονται στο στάδιο «Τζιουζέπε Μεά­τσα» του Μιλάνο, καθώς το δικό της δεν πληροί τα κριτήρια της UEFA. Η Αταλά­ντα στη Serie A έχει εδραιωθεί στην τέ­ταρτη θέση της βαθμολογίας, που χαρίζει εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής της «Θεάς», Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, το περασμένο καλοκαί­ρι απέρριψε πρόταση της Ρόμα και ανα­νέωσε το συμβόλαιό του.

Η Βαλένθια σίγουρα έχει περισσότερη εμπειρία από την Αταλάντα στη διοργά­νωση. Η αλλαγή του προπονητή Μαρθε­λίνο έφερε αναστάτωση στα αποδυτήρια των «νυχτερίδων» και στον κόσμο. Ο Θε­λάδες, που αντικατέστησε τον Μαρθελί­νιο, δεν είχε την παραμικρή εμπειρία από αυτό το επίπεδο. Στο πρώτο παιχνίδι του Θελάδες στον πάγκο της Βαλένθια ήρθε η εκτός έδρας συντριβή από την Μπαρτσε­λόνα με 5-2. Πριν το κρίσιμο παιχνίδι με την Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λιγκ, οι παί­κτες της Βαλένθια αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις στον Τύπο. Ο κόσμος της Βα­λένθια έβριζε εν χορώ τον ιδιοκτήτη Λιμ και τον πρόεδρο Μέρθι σε κάθε παιχνί­δι. Ο Θελάδες τελικά κατάφερε και ανέ­τρεψε το αρνητικό κλίμα στη Βαλένθια. Μπορεί στις πρώτες μέρες του Ισπανού τεχνικού η αίσθηση να ήταν ότι όταν η Βαλένθια κερδίζει, οφείλεται στη δουλειά του Μαρθελίνο και όταν χάνει, οφείλεται στην απειρία του Θελάδες, όμως κατάφε­ρε να φέρει την ηρεμία και την ισορροπία. Η Βαλένθια βρίσκεται για πρώτη φορά στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από 7 χρόνια! Τώρα, ο Θελάδες οδήγησε τη Βαλένθια για πρώτη φορά στη φάση των «16» από τη σεζόν 2012-13 σε έναν δύσκολο όμιλο, αφήνοντας εκτός συνέ­χειας τον Άγιαξ και κερδίζοντας στην Αγ­γλία με 1-0 την Τσέλσι. Τα τελευταία χρό­νια οι «νυχτερίδες» προσπαθούν να ανέ­βουν επίπεδο, όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Η δουλειά που έχει γίνει στις ακα­δημίες είναι εντυπωσιακή.