Άτεγκτη και απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης του Συναγερμού απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών

Η άτεγκτη και απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης του Συναγερμού απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι εργοδοτούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ με την παράνομη μέθοδο της «αγοράς υπηρεσιών» τορπιλίζει κάθε δυνατότητα συνεννόησης, αναφέρει με δήλωση του ο Χρίστος Χριστοφίδης, Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας ΑΚΕΛ για την στάση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei«Κατά τη χτεσινή συνάντηση της κυβέρνησης με τις συντεχνίες και τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οι κυβερνώντες ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να μετακινηθούν ούτε βήμα από τις θέσεις τους. Οι κυβερνώντες μέσω του Υπουργού Παιδείας διαμηνύουν για ακόμη μια φορά σε 5 χιλιάδες ανθρώπους και τις οικογένειές τους ότι δεν έχουν καμία διάθεση να συζητήσουν καν τερματισμό της βάναυσης εκμετάλλευσης αυτών των ανθρώπων», είπε.

«Μάλιστα ο Υπουργός Παιδείας παρουσιάστηκε για ακόμη μια φορά με αλαζονεία και υπεροψία προσβάλλοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς υποστηρίζοντας ότι ήξεραν τους όρους εργοδότησής τους και εάν δεν τους άρεσαν δεν έπρεπε να πάνε να εργαστούν. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού με μια πολιτική απόφαση το 2013 μετέτρεψε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, κυρίως νέους σε ηλικία από μισθωτούς σε «αυτοεργοδοτούμενους» με την παράνομη μέθοδο της «αγοράς υπηρεσιών». Αυτή η πολιτική απόφαση είχε ως αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να χάσουν εργασιακό δικαίωμα και να χάσουν περίπου το 35% των εισοδημάτων τους».

Όπως είπε ο κ. Χριστοφίδης, «Θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένες τις σημερινές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των συντεχνιών τους. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε όπως πράττουμε συνεχώς τα τελευταία 8 χρόνια το δίκαιο αγώνα τους. Καλούμε την κυβέρνηση να κατανοήσει επιτέλους ότι παρανομεί και συμπεριφέρεται απάνθρωπα. Για ό,τι συμβαίνει την ευθύνη την φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού».

«Δυστυχώς η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού σε όλα τα σοβαρά ζητήματα κρατά μια καθαρά αντεργατική στάση. Ταυτίζεται συνεχώς με θέσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και προνομιούχων και τάσσεται ενάντια στους πολλούς, σε εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη. Η συμπεριφορά των κυβερνώντων είναι εντελώς απαράδεκτη και ο λαός θα δώσει απάντηση στην αλαζονεία και την προκλητικότητά τους».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei