«Αθάνατος» ο Φακούντο Γκουιτσόν

Ο Φακούντο Γκουιτσόν είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της Αλκής. Η διοίκηση ανακοίνωσε την απόκτηση του Ουρουγουανού μέσου, από τον οποίο έχει μεγάλες προσδοκίες στην προσπάθεια της για άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Ο 29χρονος (8/2/1991) Γκουιτσόν έχει πλούσιες παραστάσεις από το ισπανικό πρωτάθλημα.

Την περίοδο 2014-15 έπαιξε σε 32 αγώνες με την φανέλα της Αλκορκόν στην Λα Λίγκα, ενώ την επόμενη σεζόν εντάχθηκε στην Αλαβές, με την οποία κατέγραψε 30 συμμετοχές στη μεγάλη Κατηγορία της Ισπανίας. Έπαιξε, επίσης, στη Β’ Κατηγορία με την Λαγκοστέρα την περίοδο 2017-18 και κατέγραψε 28 συμμετοχές. Τελευταίος του σταθμός ήταν η Ντεπόρτες Ικουίκε της Χιλής, με τα χρώματα της οποίας είχε 619 λεπτά συμμετοχής από το 2019. 


«Πρόκειται για άλλη μια ποιοτική προσθήκη, η οποία αναμένεται να βοηθήσει την ΑΛΚΗ να υλοποιήσει το στόχο της για επιστροφή στα σαλόνια της Α’ Κατηγορίας. Η παρουσία ποδοσφαιριστών στο ρόστερ με τεράστια εμπειρία από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μας γεμίζει με αισιοδοξία ότι θα έχουμε μια πολύ καλή σεζόν. Καλωσορίζουμε τον Φακούντο στην οικογένεια της Αλκής και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με την κυανέρυθρη φανέλα», προσθέτει η επίσημη ανακοίνωση.