Αθηένου: Καινούργιο νοσοκομείο με μία γιατρό και αυτή part time!

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.Με μία γιατρό η οποία μάλιστα εξυπηρετεί τρεις φορές την εβδομάδα στελεχώθηκε το νέο Κέντρο Υγείας στην Αθηένου. Την καταγγελία έκανε ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς με χθεσινές του δηλώσεις στην εφημερίδα “Φ” καταλογίζοντας ευθύνες στον Υπουργό Υγείας και στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. «Εδώ και δύο χρόνια, μας υπόσχονταν ότι θα επανδρωθεί το Ιατρικό Κέντρο. Ήρθε εδώ και ο υπουργός και ο τέως εκτελεστικός διευθυντής και άλλοι της ηγεσίας του ΟΚΥπΥ και συνέχεια μας έλεγαν ότι θα στελεχωθεί και πρόσφατα επανέλαβαν αυτές τις υποσχέσεις, αλλά είμαστε συνεχώς στο περίμενε. Έχει τόσο καιρό και είναι ένα κτίριο εκεί χωρίς γιατρούς και εξοπλισμό και οι κάτοικοι της Αθηένου νιώθουν πολύ άσχημα με αυτό το θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηένου.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Υπουργός Υγείας και η ηγεσία του ΟΚΥπΥ επισκέφθηκαν το νέο Ιατρικό Κέντρο στην Αθηένου και υποσχέθηκαν επαρκή στελέχωση ώστε να καταστεί ένα περιφερειακό Κέντρο Υγείας με ειδικότητες ιατρών, όπως παθολόγου, καρδιολόγου, ορθοπεδικού, ψυχολόγου, οδοντιάτρου, ωτορινολαρυγγολόγου, δερματολόγου. Μέχρι σήμερα όμως, διατηρείται η ίδια τραγική κατάσταση με μια ολοκαίνουργια ιατρική μονάδα να παραμένει κενή και ουσιαστικά εκτός λειτουργίας!

Ο Υπουργός Υγείας, ερωτηθείς σχετικά, εναπέθεσε την ευθύνη της στελέχωσης στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας υποσχόμενος όμως ταυτόχρονα ότι θα δει το θέμα σύντομα. Ο ΟΚΥπΥ από την πλευρά του περιορίστηκε σε μια διαβεβαίωση ότι το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.