Αθηένου: «Πυρά» δημάρχου κατά Αστυνομίας – κυβέρνησης για υποστελέχωση του αστυνομικού σταθμού

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και της ηγεσίας της Αστυνομίας για την υποστελέχωση του τοπικού αστυνομικού σταθμού, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηένου. 

Μιλώντας ενώπιον της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Αστυνομίας στα εγκαίνια του ανακαινισμένου σταθμού της Αστυνομίας την περασμένη Πέμπτη, ο Κυριάκος Καρεκλάς κατήγγειλε αδιαφορία απέναντι στα διαβήματα για επαρκή στελέχωση του σταθμού σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την ελλιπή αστυνόμευση.

«Εδώ και χρόνια παίρνουμε υποσχέσεις για αύξηση της δύναμης του Σταθμού, χωρίς αυτό να πραγματοποιείται», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Κατήγγειλε μάλιστα ότι ο αστυνομικός σταθμός Αθηένου όχι μόνο δεν έχει ενισχυθεί, αλλά έχει αποδυναμωθεί με την τοποθέτηση αστυνομικού στο κρατητήριο. Επί τούτου, σημείωσε ότι το κρατητήριο λειτούργησε την περίοδο της πανδημίας με υποσχέσεις ότι θα σταματούσε η λειτουργία του με το πέρας της πανδημίας, κάτι που δεν τηρήθηκε αφού το κρατητήριο παραμένει εκεί.

«Πήραμε υποσχέσεις για αύξηση της Δύναμης μόλις προσληφθούν οι νέοι αστυνομικοί. Αυτοί προσλήφθηκαν, τοποθετήθηκαν σε πολλά μέρη παγκύπρια, αλλά κανένας δεν ήρθε στην Αθηένου. Φαίνεται ότι η πιο ακριτική περιοχή της Κύπρου είναι δεύτερης κατηγορίας στην αστυνόμευση», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι οι δημότες εκφράζουν μεγάλη απαρέσκεια γι’ αυτή την κατάσταση.

Ο κ. Καρεκλάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αστυνόμευση της γραμμής αντιπαράταξης και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος διαμηνύοντας προς την κυβέρνηση ότι δεν αποδέχεται την τοποθέτηση συρματοπλέγματος. «Αντί της ενίσχυσης της δύναμης του Σταθμού μας, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις που πήραμε, ακούμε τώρα ότι θα μπουν συρματοπλέγματα στην περιοχή μας. Εμείς δεν θα δεχθούμε αυτή την ενέργεια και θα αντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές από την περιοχή μας ναι, να συλληφθούν οι διακινητές ναι, αλλά να εγκλωβίσουμε την Αθηένου όχι. Υπάρχουν άλλοι τρόποι. Καλύτερη αστυνόμευση, συνεργασία με τους δημότες, κάμερες κ.λπ., αλλά όχι καταστροφικά για την περιοχή συρματοπλέγματα», τόνισε.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.