Αθλητής με μειωμένη όραση θα συμμετάσχει στο 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Αθλητής με μειωμένη όραση χωρίς το συνοδό του, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στα χρονικά των δρομικών διοργανώσεων της Κύπρου και στο 4ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται ότι «ο ελλαδίτης αθλητής Γιώργος Μπέλλος κατηγορίας Τ13, με την πλήρη υποστήριξη της Cyta και των καινοτόμων τεχνολογιών που παρέχει, θα τρέξει χωρίς συνοδό στον Μαραθώνιο, σε μια ειδική διαδρομή Powered by Cyta. Ο αθλητής θα φέρει μια ειδική κάμερα πάνω του, η οποία θα στέλνει live εικόνα της διαδρομής μέσω του δικτύου της Cytamobile-Vodafone στον προπονητή του, Γιώργο Γκούντα, που θα τον καθοδηγεί από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις Φοινικούδες».

Προστίθεται ότι «η Οργανωτική Επιτροπή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, σε συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες Ελλάδος και έχοντας ως φάρο το δικαίωμα συμμετοχής αθλητών με αναπηρίες σε μεγάλες διοργανώσεις, στηρίζουν τη συμμετοχή του αθλητή με την τεχνολογία του δικτύου κινητής της Cyta».

Συγκεκριμένα ο «Γιώργος Μπέλλος, με ποσοστό αναπηρίας 95%, θα τρέξει σε μια ειδική διαδρομή, τη Cyta Special Edition Race, που σχεδιάστηκε με πλήρη λεπτομέρεια από τους διοργανωτές του μαραθωνίου. O Μπέλλος θα καλύψει την ειδική διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων» με την ταχύτητα, τη απόκριση και αξιοπιστία του δικτύου κινητής της Cyta, να παίζει καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου του αθλητή.

Ταυτόχρονα «θα ανοίξει το δρόμο της συμμετοχής αθλητών με αναπηρία σε μεγάλες δρομικές διοργανώσεις όπως ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας».

Σημειώνεται ότι «ο Γιώργος Μπέλλος, θα συνοδεύεται εκτός από τον προπονητή του Γιώργο Γκούντα και από τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Ελλάδος και παγκόσμιο τυφλό πρωταθλητή Χρήστο Κορομήλα. Ο κ. Κορομηλάς, που έχασε την όραση του σε ηλικία 45 ετών, είναι και Πρόεδρος του συλλόγου «Ιωνάς – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ» με έδρα την Αθήνα».

Ο Χρήστος Κορομήλας «άρχισε κολύμβηση και κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στη παγκόσμια σειρά αγώνων κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας στο Ντουμπάι το 2018, την πρώτη θέση στα 5 χλμ. κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης ανδρών, στην ειδική κατηγορία Inspiration για ΑμΕΑ, της διοργάνωσης Oceanman Cancun World Final Cup Mexico, ενώ τα τελευταία χρόνια λαμβάνει μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης και ποδηλασίας ΑμεΑ πετυχαίνοντας σημαντικά ρεκόρ».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.