Αθόρυβες, αλλά ουσιώδεις κινήσεις και επαφές από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη

«Ναι» στη διοργάνωση debates απ’ όλα τα επιτελεία υποψηφίων πλην Ν. Χριστοδουλίδη

 

Έντονη είναι η κινητικότητα που αναπτύσσει ο ανεξάρτητος υποψήφιος, υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ, Ανδρέας Μαυρογιάννης. Σε καθημερινή βάση γίνονται συναντήσεις και επαφές με οργανωμένα σύνολα, φορείς και παράγοντες του τόπου απ’ όλο το κοινωνικο-οικονομικό φάσμα, ενώ στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται οι τοπικές κυρίως εμφανίσεις του υποψηφίου σε μικρές ή μεγάλες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις.

Στο μεταξύ, χθες τα εκλογικά επιτελεία των υποψηφίων Α. Μαυρογιάννη, Α. Νεοφύτου, Α. Δημητριάδη, Μ. Ηλιάδη και Γ. Κολοκασίδη ανακοίνωσαν ότι αποδέχονται τη διοργάνωση δημόσιων τηλεοπτικών συζητήσεων (debates) μεταξύ όλων των υποψηφίων για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας με κανόνες που θα στηρίζονται στη βάση της διαφάνειας και της ισοτιμίας, θα ενισχύουν το δημοκρατικό διάλογο και θα προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό. Ταυτόχρονα, κάλεσαν την κρατική ραδιοτηλεόραση (ΡΙΚ) αλλά και τα ιδιωτικά κανάλια να ανταποκριθούν θετικά στην κοινή προσπάθεια. Σημειώνεται ότι το επιτελείο Ν. Χριστοδουλίδη δεν συμπεριλαμβάνεται στην κοινή δήλωση.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η ΕΔΕΚ βρίσκεται σε αναμονή της τελικής απόφασής της για τις προεδρικές εκλογές, η οποία θα ληφθεί στις 13 Ιουλίου σε έκτακτο παγκύπριο συνέδριο. Χθες η ηγεσία του κόμματος συναντήθηκε με τον υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη και αντάλλαξαν απόψεις πάνω στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και την κοινωνία. Σύμφωνα με τον Μ. Σιζόπουλο, άκουσαν από τον κ. Χριστοδουλίδη τους βασικούς στόχους της δικής του πολιτικής. Ο κ. Χριστοδουλίδης από την πλευρά του είπε ότι απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις και ότι ευελπιστεί ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος των δύο πλευρών, παραδεχόμενος παράλληλα ότι οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές θέσεις στο Κυπριακό, αφού η ΕΔΕΚ απορρίπτει τη ΔΔΟ. Ο κ. Σιζόπουλος, δε, σημείωσε ότι η οποιαδήποτε συνεργασία δεν μπορεί να αναιρεί την αυτοδυναμία της ΕΔΕΚ, ούτε την αυτονομία της δικής του ανεξάρτητης υποψηφιότητας.

Μιχάλης Μιχαήλ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.