Κύμα φυγής από τα νοσοκομεία – Η κυβέρνηση δεν υλοποίησε τη συμφωνία του 2016

Οι κυβερνώντες δεν έκαναν όσα υποσχέθηκαν για την υλοποίηση του ΓΕΣΥ, επισήμανε στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο επικεφαλής του γραφείου υγείας του ΑΚΕΛ Άθως Γεωργίου.

Το ΓΕΣΥ, τόνισε, δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει εάν δεν σωθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν υλοποίησε τη συμφωνία του 2016 με αποτέλεσμα να υπάρχει κύμα φυγής από τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Άλλαξαν τρεις πρόεδροι του ΟΚΥΠΥ, πρόσθεσε ο κύριος Γεωργίου, επισημαίνοντας ότι εκτός από τα οικονομικά κίνητρα οι γιατροί αντιδρούν γιατί ζήτησαν δομές, οι οποίες παραμένουν απηρχειωμένες και εκπαίδευση, που δεν έγινε. Κατήγγειλε, επίσης, ετσιθελισμό και αυταρχισμό αυτών που διοικούν τώρα τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ο κύριος Γεωργίου έκαμε λόγο για τραγικά λάθη από πλευράς κυβέρνησης, ενώ οι κυβερνώντες, είπε, συνεχίζουν τους πειραματισμούς, ενεργούν εκ των υστέρων και αποδυνάμωσαν με έντεχνο τρόπο τα δημόσια νοσηλευτήρια.

“Υπάρχουν πολλά οικονομικά συμφέροντα”

Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι η ραχοκοκαλιά του ΓΕΣΥ και πρέπει να επιβιώσουν, τόνισε στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου.
Κανένας δεν αμφισβητεί τα προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει όλοι να καθίσουν κάτω σε διάλογο για να τα βρουν, διαφορετικά το ΓΕΣΥ θα κινδυνεύσει, είπε.

Υπάρχουν πολλά οικονομικά συμφέροντα, κατήγγειλε ο κύριος Προκοπίου, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται η προσπάθεια όλων για να επιβιώσει το ΓΕΣΥ και να διορθωθούν τα όποια προβλήματα διαπιστώνονται.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.