Ατμομηχανή του ψευδοκράτους πρέπει να γίνει η γεωργία, λέει ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας

Η γεωργία θα είναι πρώτη στην ανάπτυξη της «τδβκ», στο να σταθεί στα πόδια της, γι’ αυτό πρέπει να την κάνουμε ατμομηχανή, δήλωσε ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου, που σήμερα συναντήθηκε με τον «υπουργό γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ στον οποίο  έστειλε τα χαιρετίσματα του Τούρκου Προέδρου και του Τούρκου ΥΠΕΞ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Φεϊζίογλου είπε κατά την συνάντηση ότι το ψευδοκράτος «πρέπει να είναι ένας γεωργικός παράδεισος. Έχουμε τα πάντα. Έχουμε γη, έχουμε αέρα, το νερό μας, δόξα τω Θεώ, ήρθε από την Τουρκία, τώρα το έχουμε, έφτασε στην Μόρφου. Τώρα το όνειρό μας είναι να ποτίσουμε τη Μεσαορία. Φυσικά το πότισμα δεν αρκεί. Χρειάζεται σχεδιασμός στη γεωργία, χρειάζονται στήριξη και κίνητρα, οι αγρότες πρέπει να κρατούνται και να καθοδηγούνται. Είναι απαραίτητο να ανοίξει ο δρόμος για τη διευκόλυνση των εξαγωγών, που είναι εξίσου σημαντικές». Πρόσθεσέ ότι στην «βόρεια Κύπρο», πρέπει να δημιουργηθεί μια βιομηχανία βασισμένη στη γεωργία.

«Έχουμε πολλά να κάνουμε, δουλειά μας είναι να υπηρετούμε την τδβκ, τους Τουρκοκύπριους». Ο κ. Φεϊζίογλου πρότεινε τη σύσταση μιας επιτροπής γι αυτό τον τομέα με «αρμόδιους» από τα «υπουργεία γεωργίας και υγείας» και από την Τουρκία.

Την πεποίθηση ότι το ψευδοκράτος θα έρθει σε καλύτερη θέση τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά από ό,τι είναι σήμερα, εξέφρασε ο «υπουργός γεωργίας», προσθέτοντας ότι «το όνομα του κ. Φεϊζίογλου ταυτίζεται με την τδβκ». Περιέγραψε τον νέο «πρέσβη» της Τουρκίας ως κάποιον που ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην καταστροφή του «καθεστώτος του Βαρωσίου», γνώριζε από κοντά το ψευδοκράτος και ήξερε από κοντά πράγματα και καταστάσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο σημερινό άρθρο του στην Γενί Ντουζέν, ο Τζενκ Μουτλούγιακαλι σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Μετίν Φεϊζίογλου για την δημιουργία νέου νοσοκομείου 500 κλινών, γράφει ότι «ένα κράτος μετριέται από την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών του, ιδίως της υγείας και της εκπαίδευσης».

Σημειώνει δε την «κρίση φροντιστών» γράφοντας πως οι περισσότεροι είναι από το Τουρκμενιστάν, και αν δεν υπήρχαν αυτοί, «οι άρρωστοι και οι ηλικιωμένοι μας θα έμεναν στη μέση. Θα βρωμούσαν!». Και διερωτάται ποιος θα κοιμάται στις 500 κλίνες του νέου νοσοκομείου που εξήγγειλε ο νέος «πρέσβης», αφού μπορεί να υπάρχουν «τοίχοι, κρεβάτια, μπετόν, εξοπλισμός, αλλά δεν υπάρχει οργάνωση, ούτε γιατροί, ούτε νοσηλευτές, ούτε νοσοκόμες, ούτε φροντιστές, ούτε ασφάλεια ζωής! Μπορείτε να μας δώσετε πρώτα τα καλά νέα για ένα ‘νοσοκομείο με 500 φροντιστές!’».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.