Άτομα με θαλασσαιμία: Ανεβαίνουν τον δικό τους γολγοθά λόγω έλλειψης αίματος για μεταγγίσεις

Τον δικό τους γολγοθά ανεβαίνουν αυτές τις μέρες τα άτομα με θαλασσαιμία λόγω του σοβαρού προβλήματος έλλειψης αίματος για μεταγγίσεις τόνισε ο πρόεδρος του παγκύπριου αντιαναιμικού συνδέσμου.

Ο Μίλτος Μιλτιάδους επισήμανε ότι αυτό το διάστημα υπάρχει μεγάλος αριθμός αναβολών μεταγγίσεων αίματος, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των θαλασσαιμικών και να δυσκολεύεται η καθημερινότητά τους. Ο κ. Μιλτιάδους παρακάλεσε τους αιμοδότες να πάνε για ακόμη μια φορά στα κέντρα αιμοδοσίας προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη περίοδος.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος έκανε λόγο για τρομακτική κατάσταση σε σχέση με την έλλειψη αίματος. Όπως είπε υπάρχουν 100-120 αναβολές μεταγγίσεων την εβδομάδα για θαλασσαιμικούς. Τόνισε ότι χρειάζεται σωστός προγραμματισμός και σχέδιο δράσης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος απηύθυνε δραματική έκκληση στους πολίτες να αφιερώσουν λίγο από τον πολύτιμό τους χρόνο και να δώσουν αίμα, λόγω των σοβαρών ελλείψεων και ακυρώσεων για μεταγγίσεις αίματος που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.