Ατταλίδου για Γριβικούς στη Βουλή: Οι όμοιοι τους το ΄74 κρύφτηκαν σε Πλάτρες και Κακοπετριά

Την έντονη αντίδραση της βουλεύτριας των Οικολόγων προκάλεσαν τα όσα έγιναν έξω από τη Βουλή το απόγευμα όταν γύρω στα 300 άτομα, υποστηρικτές του ολετήρα της Κύπρου, Γεώργιου Γρίβα, μαζεύτηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο ψήφισμα για τον Γεώργιο Γρίβα, σύμφωνα με το οποίο ο ολετήρας της Κύπρου ,χαρακτηρίζεται ως ανάξιος κάθε τιμής από την πατρίδα. Μάλιστα δεν δίστασαν να πετροβολήσουν το κτίριο σπάζοντας παράθυρο της Βουλής φωνάζοντας το σύνθημα «ΕΟΚΑ Β΄ ξαναχτύπα», παραδεχόμενοι ουσιαστικά τη δράση του Γρίβα στην προδοτική οργάνωση.

Η κα Ατταλίδου μιλώντας στη Βουλή, φανερά φορτισμένη συναισθηματικά καταδίκασε τα όσα φώναζαν εναντίον της οι ακροδεξιοί καλώντας τα κόμματα να τοποθετηθούν.

Την ίδια ώρα με ανάρτηση της στο Facebook, κάλεσε τον Γ. Εισαγγελέα και τον Αρχηγό να δουν τα βίντεο της διαμαρτυρίας αναφέροντας χαρατηριστικά πως όμοιοι αυτών που ήταν έξω από τη βουλή, όταν ξεκίνησε η εισβολή κρύφτηκαν στις Πλάτρες και την Κακοπετριά.

Αυτούσια η ανάρτηση της:


Αυτή τη στιγμή έξω από τη Βουλή έχουν μαζευτεί κάποιοι με πρόταξη τα «ιδεώδη και τον πατριωτισμό τους» με βρίζουν και απειλoύν χρησιμοποιώντας εκφράσεις που αποπνέουν μίσος και σαπίλα.
Ένα μήνυμα θα τους δώσω. Δεν φοβήθηκα τους Τούρκους που όπλισαν τα όπλα στοχεύοντας μας όταν σπάσαμε την πράσινη γραμμή για να πάμε κόντρα στην κατοχή.

Τα μαθήματα πατριωτισμού του ΕΛΑΜ δεν με ενδιαφέρουν.

Είδα πολλούς όμοιους τους το 1974, που ύψωναν σημαίες πατριωτισμού, αλλά όταν ξεκίνησε η εισβολή, προτίμησαν να κρυφτούν στην Κακοπετριά και στις Πλάτρες ενώ άλλων ασπρίζουν τα κόκαλα τους στον Πενταδάκτυλο. Ακόμη παραδίδουμε κασελάκια σε γονιούς αν ζουν ή στα αδέλφια τους για να τους θάψουν. Ακόμη περιμένουν οι πρόσφυγες δικαίωση.
Θεωρώ ότι η Αστυνομία Κύπρου η Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Γενικός Εισαγγελέας θα πρέπει να ζητήσουν να δουν τα βίντεο.
Ο ρατσισμός, ο φασισμός δεν πρέπει να αφεθούν για ακόμη μια φορά να καταστρέψουν τον τόπο.
Καλώ όλα τα δημοκρατικά κόμματα να διαχωρίσουν τη θέση τους από τέτοιου είδους συμπεριφορές, διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.