Αβέρωφ – Χριστοδουλίδης: «Καρχαρίας» ο ένας, «χρυσόψαρο» ο άλλος

Πρό(σ)κληση Αβέρωφ Νεοφύτου στον Ν. Χριστοδουλίδη να σεβαστεί τις εσωκομματικές διαδικασίες

Σε μια ακόμα μανούβρα πλειοδοσίας κομματικού πατριωτισμού και συσπείρωσης της βάσης του ΔΗΣΥ υπέρ του προσώπου του προέβη χθες ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, προ(σ)καλώντας τον Νίκο Χριστοδουλίδη να υποβάλει υποψηφιότητα σύμφωνα με τις εσωκομματικές διαδικασίες (μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα) και να παραιτηθεί ο ίδιος από την προεδρία του κόμματος, αφού συγκαλέσει έκτακτη παγκύπρια συνδιάσκεψη για να αναδειχθεί «μέσα από τη τενέκκα» και ο πρόεδρος του κόμματος και ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ για τις προεδρικές εκλογές του 2023.

«Η “τενέκκα’’, η κάλπη δηλαδή, είναι πάντα η καλύτερη και η σωστή και η αξιόπιστη δημοσκόπηση», ανέφερε ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως «ο νικητής θα είναι και πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας για το 2023».

«Δεν μένω κολλημένος στην καρέκλα. Είμαι μπαρουτοκαπνισμένος πολιτικός. Οι εκλογικές μάχες είναι στο αίμα μου. Έτσι έμαθα. Να δίνω εκλογικές μάχες. Είμαι σίγουρος, είμαι βέβαιος γι’ αυτό: Η παράταξή μας δεν μπορεί να μετατρέπεται σε παιχνίδι κανενός», επεσήμανε.

Είπε επίσης ότι δεν μπορεί να δεχθεί να είναι πρόεδρος αυτής της ιστορικής παράταξης και την ίδια ώρα να τίθεται από τον οποιονδήποτε θέμα αμφισβήτησης για το εάν είναι άξιος και αποδεκτός ως υποψήφιος από τη βάση του κόμματός του.

Περαιτέρω ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι οι προεδρικές εκλογές δεν είναι διαγωνισμός δημοφιλίας. Είναι θέμα αντίληψης, όπως είπε, πολιτικής κατεύθυνσης και -κυρίως- ικανοτήτων για να κουμαντάρει κάποιος τη χώρα.

«Ο κόσμος σήμερα είναι εξαιρετικά πολύπλοκος, σε κάθε πεδίο, σε κάθε επίπεδο. Και σε έναν ωκεανό γεμάτο καρχαρίες, δεν μπορεί να είσαι χρυσόψαρο. Στις πολύπλευρες ιδιότητες που απαιτεί η προεδρία, πιστεύω ότι ανταποκρίνομαι πλήρως. Είναι γι’ αυτό που φιλοδοξώ να υπηρετήσω τη χώρα από το ύπατο αξίωμα», ανέφερε.

Ομολόγησε πάντως ότι η διαδικασία που προτείνει τού δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσει τη στήριξη της βάσης του ΔΗΣΥ, ενώ δίνει και στον Νίκο Χριστοδουλίδη την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση ηγεσίας και μεγάλης ευθύνης, απαραίτητη για την όποια διεκδίκηση του ύπατου αξιώματος της Δημοκρατίας και να διατυπώσει (επιτέλους) θέσεις.

Πατά σε δύο βάρκες…

Μεταξύ των κατηγοριών που εκτόξευσε σε βάρος του Ν. Χριστοδουλίδη ο Αβ. Νεοφύτου ήταν και ότι βρίσκεται ανάμεσα σε κάποιους που αναλώνονται σε «μια “σκοτεινή” μάχη, ακριβώς για να αποφεύγουν κάποιοι την οποιαδήποτε αντιπαράθεση με καθαρούς, δημοκρατικούς, πολιτικούς όρους.

Για να μην εκτίθενται και να μην τοποθετούνται σε κανένα ζήτημα. Να μην αποκαλύπτονται επισήμως, για να μπορούν να πατούν ταυτόχρονα και στις δύο βάρκες: τόσο της κομματικής νομιμοφροσύνης όσο και της ανεξάρτητης “αντισυστημικής” πορείας», είπε. Κυρίαρχος στόχος αυτής της προσπάθειας, συμπλήρωσε, είναι να εκβιάσει τις αποφάσεις του ΔΗΣΥ.

Είπε επίσης ότι ο ίδιος, ως πρόεδρος της παράταξης, δεν μπορεί να παρακολουθεί αδιάφορος «την αναβίωση των όσων ζήσαμε το 2003».

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.