Αβέρωφ: Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά… πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια ασφάλεια

Επίσκεψη προέδρου ΔΗΣΥ στην εταιρεία Lithotechnic στη Λάρνακα.

Την εκτίμηση ότι η κυπριακή πολιτεία θα πρέπει τάχιστα να προβεί σε διμερείς συμφωνίες επαναπατρισμού μεταναστών, εξέφρασε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως «δεν είμαστε ρατσιστές», αλλά η Κυβέρνηση, όπως είπε, πρέπει να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τη δημόσια ασφάλεια, τους Κύπριους πολίτες, να μην επιτρέψει σε αύξηση της εγκληματικότητας.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στην εταιρεία Lithotechnic στη Λάρνακα και ερωτηθείς για το θέμα του μεταναστευτικού, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «σωστά η Κυβέρνηση με τα σωστά αντανακλαστικά ιεραρχεί ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος το μεταναστευτικό. Δεν είμαστε ρατσιστές» είπε και σημείωσε πως «από την άλλη δεν μπορεί η χώρα μας να είναι ελεύθερη Κέρκυρα. Δεν μπορούμε παρά να πάρει μέτρα η Κυβέρνηση, να προστατεύσει τη δημόσια ασφάλεια, να προστατεύσει τους Κύπριους πολίτες, να μην επιτρέψει σε αύξηση της εγκληματικότητας».

Cna T863F513E613C4A0186598Cc862Fadd28
Επίσκεψη προέδρου δησυ στην εταιρεία lithotechnic στη λάρνακα.

Πρόσθεσε πως «έχουμε υποχρέωση να κοιτάξουμε και τον δημογραφικό ιστό της χώρας. Ούτε απάνθρωποι είμαστε, ούτε ρατσιστές, ούτε για τα μικρά παιδιά, ούτε για κάποιον που πραγματικά είναι κατατρεγμένος» ανέφερε και σημείωσε ότι «από την άλλη πρέπει να κάνουμε ένα δίχτυ προστασία για την Κύπρο, να μην έρχονται αυτοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν και να δημιουργήσουν τα προβλήματα, είτε εγκληματικότητας, είτε δημόσιας ασφάλειας και να επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά».

Ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την άποψη ότι «θα πρέπει να επιδιώξει η κυπριακή πολιτεία τάχιστα να προβεί σε διμερείς συμφωνίες επαναπατρισμού». «Αυτό ίσως να έπρεπε να είχαμε κάνει προ καιρού» είπε, λέγοντας μάλιστα «μπράβο» στο αρμόδιο Υπουργείο και στην Κυβέρνηση για τα αντανακλαστικά τους με την πραγματοποίηση της σημερινής μεγάλης σύσκεψης «για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το ζήτημα».

Cna Te287D80E7565419593D88C5345Fa9837
Επίσκεψη προέδρου δησυ στην εταιρεία lithotechnic στη λάρνακα.

Επίσκεψη στην εταιρεία Lithotechnic

Αναφορικά με την επίσκεψη του στην εταιρεία Lithotechnic, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «αυτές είναι επιχειρήσεις πρότυπα. Αυτές οι μικρές επιχειρήσεις του τόπου μας είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας» είπε και πρόσθεσε ότι «μέσα από μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, με επιπτώσεις και στην οικονομική δραστηριότητα και με τη στήριξη της Κυβέρνησης, όχι μόνο δεν είχαμε απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά βοηθήθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανακάμψουν πλήρως».

Σημείωσε πως στην επίσκεψη του σήμερα άκουσε «ευχάριστα προβλήματα» ότι δηλαδή ο Διευθυντής της εταιρείας θέλει να «επεκταθεί για να προλαβαίνει την πελατεία του, να μπορεί να παράγει για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του προς τους συνεργάτες του. Πήρα το μήνυμα και θα το μεταφέρω στην Κυβέρνηση μας και είμαι σίγουρος πως σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές θα κοιτάξουν την προοπτική ανοίγματος νέων βιοτεχνικών περιοχών για να δώσουν την ευκαιρία σε πετυχημένες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο».

Παράλληλα συνέχισε «είδαμε και πως προσαρμόζεται η αγορά. Έχουμε ένα μεγάλο στόχο σαν παγκόσμια κοινωνία, Ευρωπαϊκή αλλά και ως Κύπρος, να εγκαταλείψουμε σιγά σιγά το νάιλον, τα πλαστικά και να αντικατασταθούν από οικολογικά όπως κατασκευές με χαρτί. Αυτό όμως προϋποθέτει πιο σωστές επενδύσεις αλλά και σωστό προγραμματισμό».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ «μεγάλος μας στόχος πέραν από την οικονομική ανάπτυξη, είναι η πράσινη οικονομία, η οικολογία για να μπορέσουμε παράλληλα με την ευμάρεια να προστατεύσουμε το περιβάλλον για τις επόμενες γενιές».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γεωργίου, Διευθυντής της εταιρείας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την επίσκεψη του και σημείωσε πως «είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και είμαστε η μεγαλύτερη τυπογραφική μονάδα Λάρνακας – Αμμοχώστου. Αυτή τη στιγμή και απασχολούμε 14 μόνιμους υπαλλήλους τους οποίους με τη βοήθεια της Κυβέρνησης και εν μέσω κορωνοϊού, καταφέραμε να τους κρατήσουμε» γιατί, όπως εξήγησε «είναι πολύ δύσκολο στον κλάδο μας να βρεις εξειδικευμένο έμπειρο προσωπικό». Εξέφρασε επίσης ευχαριστίες στην Κυβέρνηση για την βοήθεια και πρόσθεσε πως «τα σχέδια επιχορηγήσεων μας βοήθησαν πολύ σε σχέση με την αναβάθμιση των μηχανημάτων, τα οποία είναι πολύ ακριβά για να κάνουμε κάποιες αναβαθμίσεις».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy