Ομιλία Ζελένσκι: Συγκλονίστηκε την Πέμπτη, απογοητεύτηκε το Σάββατο ο Αβέρωφ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


«Αισθάνομαι συγκλονισμένος από την παρέμβαση του Προέδρου Zelensky στη Βουλή των Αντιπροσώπων» έγραφε στο twitter στις 7 Απριλίου ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου για την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας.

Δύο ημέρες αργότερα και μετά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την ομιλία Ζελένσκι στην βουλή της Κύπρου αλλά και της Ελλάδος, ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ για την Προεδρία της Δημοκρατίας δήλωσε πως θα ανέμενε περισσότερο σεβασμό από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κατα την ομιλία του προς το κυπριακό κοινοβούλιο.

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, σήμερα ο κ.Νεοφύτου, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στη Πάφο είπε  «θα ανέμενα περισσότερο σεβασμό από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας σε μια χώρα που στάθηκε δίπλα από την Ουκρανία, σε θέματα αρχής, με πολύ ψηλό οικονομικό κόστος». Να έδειχνε, συνέχισε, «έναν σεβασμό και προς την χώρα αλλά και το τι έχει ζήσει αυτός ο λαός».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως η Κύπρος θύμα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, δεν είχε και δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Κύπρος, σημείωσε, αγνόησε – και σωστά έπραξε- το οποιοδήποτε οικονομικό κόστος. Επέλεξε, όπως είπε, «θέση αρχής, παρά να κοιτάζουμε την τσέπη μας και το πρόσκαιρο οικονομικό όφελος».

Γιατί, όπως εξήγησε, «στα θέματα αρχής δεν υπάρχουν εκπτώσεις, όποιος και αν είναι ο εισβολέας».

Επιπρόσθετα συνέχισε, δεν κάνεις υποδείξεις σε μια χώρα που σε φιλοξενεί να μιλήσεις στο Κοινοβούλιο της και ούτε προσταγές εκ καθέδρας.

Δεν θα αλλάξουμε την θέση μας, την θέση αρχής να καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή, είπε ο κ. Νεοφύτου, σημειώνοντας πως δεν σηκώνει καμιά δικαιολογία, ότι είναι απαράδεκτη.

Από την άλλη ωστόσο, κατέληξε, «μαθήματα από αυτούς που στηρίζουμε δεν χρειαζόμαστε και δεν ανεχόμαστε».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.