Καλεσμένος στο ψεσινοβραδυνο δελτίο ειδήσεων του Omega, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, κάλεσε τον κόσμο επιτέλους να αποφασίσει τη θέλει, αναφερόμενος στην οικολογική συνείδηση και την προστασία του περιβάλλοντος με αφορμή τις νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων με το διάταγμα πρόσμιξης βιοκαυσίμων.

Με βάση τη λογική του Αβέρωφ Νεοφύτου για τις επικείμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, κανονικά όχι μόνο δεν έπρεπε να έχουμε παράπονο, αλλά να λέμε και ευχαριστώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος μιλούσε χθες στο δελτίο ειδήσεων του OMEGA TV, «πρέπει να αποφασίσουμε (στην Κύπρο) τι θέλουμε. Πριν μερικές μέρες ήταν η οικολογική καταστροφή στην Αυστραλία με τις πυρκαγιές.

Πριν μερικούς μήνες ήταν η καταστροφή με τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο. Πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε (στην Κύπρο). Θέλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας; Αν ναι πρέπει να έχουμε και κάποιο προσωρινό κόστος. Τι ζητούν και θέλουν (το ΑΚΕΛ) περιβαλλοντική πολιτική, ή φτηνά καύσιμα; Τί ήθελε το ΑΚΕΛ, το διάταγμα να έβγαινε πριν δύο χρόνια, να πληρώναμε για δύο χρόνια αυξημένες τιμές;»

Δηλαδή, κατά τον κ. Νεοφύτου, τις αυξήσεις πρέπει να τις πληρώσουμε όλοι εμείς, όχι επειδή η κυβέρνηση του κόμματος του τα τελευταία 7 χρόνια απέτυχε παταγωδώς να εφαρμόσει μέτρα για διείσδυση των ΑΠΕ στις μεταφορές, αλλά επειδή εμείς είμαστε που οφείλουμε να φορτωθούμε το κόστος για προστασία του περιβάλλοντος. Η ίδια αυτή κυβέρνηση, κατά τον κ. Νεοφύτου μας έκανε χάρη επειδή τώρα θα μας επιβάλει τις αυξήσεις και δε μας τις επέβαλε πριν από δύο χρόνια.

Οι νέες αυξήσεις στις τιμές των καύσιμων είναι για οικολογική συνείδηση.

Gepostet von Dialogos am Dienstag, 21. Januar 2020

Το αστειότερο είναι που ο κ. Νεοφύτου λέει όλα αυτά και με ύφος που νομίζει ότι γίνεται πιστευτό από τους αγράμματους που τον ακούν και νομίζει ότι ο κόσμος ξεχνά τα τηλεπικοινωνιακά σόου με το πανάκριβο τζιπ του στο βενζινάδικο (παρέα με τα ΜΜΕ που ο ίδιος κάλεσε) για να μας δείξει τότε, πόσο ακριβά είναι τα καύσιμα.