“Αβέρωφ και Νικόλας καταψήφισαν κάθε προσπάθεια για προστασία των δανειοληπτών”

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επιχειρεί να δαιμονοποιήσει την κρατική ιδιοκτησία και να παρουσιάσει ως τη μόνη σωτήρια την ιδιωτική πρωτοβουλία, δήλωσε στον Άστρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης.

Κάλεσε μάλιστα τον καθένα να προβληματιστεί πόσα πληρώνει στους ιδιώτες οι οποίοι καρπούνται τα κέρδη της ιδιωτικοποίησης και έφερε ως παράδειγμα τα αεροδρόμια.. Ωστόσο, παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, δεν είναι οι ημικρατικοί οργανισμοί που οδήγησαν την κυπριακή οικονομία στην κρίση αλλά οι ιδιωτικές εμπορικές τράπεζες.

Όπως δεν προκάλεσαν το πρόβλημα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κάποιες ημικρατικές τράπεζες, αλλά το προκάλεσαν οι ιδιωτικές εμπορικές τράπεζες όπως παραδέχθηκε και ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Λουκαΐδης υπενθύμισε επίσης ότι όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια ψηφίστηκαν από το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, ενώ στο θέμα της προστασίας των δανειοληπτών, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλας Παπαδόπουλος, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ καταψήφισαν κάθε προσπάθεια για προστασία των δανειοληπτών. Τώρα όμως, τάζουν λαγούς και πετραχήλια στους δανειολήπτες λόγω εκλογών.

Σε ότι αφορά το κούρεμα ο κ. Λουκαίδης υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι του έθεσαν οι φίλοι του ευρωπαίοι το πιστόλι στον κρόταφο για το κούρεμα. Όσον αφορά το πρώτο νομοσχέδιο, είπε ότι ήταν κανονικό κούρεμα από το πρώτο ευρώ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.