Αβέρωφ: Κουμπάρος με Κούμα – «Βάφτισα την κόρη του Κούμα»

Τα θέματα διαφθοράς ήταν στο επίκεντρο του ντιμπέιτ. Και, όπως ήταν αναμενόμενο, πέρα από τα «χρυσά» διαβατήρια, τις χάρες στον Αρχιεπίσκοπο και το τζετ του Σαουδάραβα, από τη συζήτηση δεν μπορούσε να λείπει η διαφθορά στο ποδόσφαιρο.

Οι αιχμές σαφώς στράφηκαν προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος, ερωτώμενος για τη σχέση του με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, παραδέχτηκε ότι έχει στενές σχέσεις μαζί του, αφού έχει βαφτίσει την κόρη του κ. Κούμα.

Ωστόσο σε πρόσθετη ερώτηση δημοσιογράφου αν διατηρούν επαγγελματικές σχέσεις απάντησε μονολεκτικά, «Καμία».

Επιμένοντας ο δημοσιογράφος, διερωτώμενος κατά πόσο είχαν επαγγελματικές σχέσεις στο παρελθόν, ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε «παλιά. Πριν 15 χρόνια αγοράσαμε ένα αγροτεμάχιο για το οποίο έχω πουλήσει το μερίδιό μου. Καμία σχέση».

Φανερά εκνευρισμένος ο Αβέρωφ Νεοφύτου προσπάθησε τεχνηέντως να αποποιηθεί την όποια επαγγελματική σχέση με τον πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα, εστιάζοντας στη διαχρονική τους σχέση φιλίας και κουμπαριάς αντί της συνεργασίας σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Προεδρικές 2023, υποψήφιοι και βαν

Άντρος Κυπριανού και Αβέρωφ Νεοφύτου κλήθηκαν, χθες, να απαντήσουν για τις προεδρικές εκλογές του 2023 και κατά πόσο σκοπεύουν να διεκδικήσουν την προεδρία της Δημοκρατίας.

«Στην παρούσα φάση έχουμε προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε», είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας: «Αφήνουμε στους άλλους φιλόδοξους τις Προεδρικές του 2023».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε πως ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι πολύ νεότερος από τον ίδιο. Την ίδια ώρα αρνήθηκε πως κατά τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο συζήτησαν για τις προεδρικές εκλογές.

Ο συναγερμικός πρόεδρος επέμενε πως Άντρος Κυπριανού και Νικόλας Παπαδόπουλος συναντώνται με στόχο τις προεδρικές εκλογές, για να διερωτηθεί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ πώς είναι τόσο σίγουρος ο κ. Νεοφύτου για το τι συζήτησαν αφού δεν ήταν εκεί. «Χρησιμοποιήσατε το βαν;», του είπε αστειευόμενος…

Γιάννης Κακαρής

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.