Αβέρωφ: Με το σαράκι της εθνικής διχόνιας ζούμε τα ερείπια της συμφοράς της εισβολής του 1974

Με ενότητα θωρακίζουμε την προσπάθεια για σωστή λύση του Κυπριακού λέει ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Υποψήφιος Πρόεδρος   Αβέρωφ Νεοφύτου σε εκδήλωση τιμής και μνήμης της ΕΟΚΑ 1955-1959 που διοργάνωσαν στα εθνικόφρονα σωματεία Διγενής Ορόκλινης, η ΝΕΔΗΣΥ Λαρνακας και η Επαρχιακή Γραμματεία του Δημοκρατικού Συναγερμού Λάρνακας.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου στην ομιλία του ανέφερε πως όταν ο ελληνισμός ήταν ενωμένος κατέγραφε σελίδες ένδοξης ιστορίας ενώ όταν έμπαινε το σαράκι της εθνικής διχόνοιας, όπως ισχυρίστηκε, κλάψαμε την μικρασιατική καταστροφή και ζούμε τα ερείπια της συμφοράς της τουρκικής εισβολής του 1974.


Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως « όταν ο Αττίλας εισέβαλε στην Κύπρο, δεν ξεχώρισε αριστερούς και δεξιούς, κεντρώους, σοσιαλιστές. Μαυροφορεμένες μάνες είναι όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων. Πρόσφυγες που αναμένουν να παν στις πατρογονικές τους εστίες από όλους τους πολιτικούς χώρους, και το δράμα των αγνοουμένων είναι δράμα ολόκληρου του κυπριακού ελληνισμού. Γιορτάζοντας τις εθνικές επετείους, πρέπει όλοι να συνδράμουμε στην ενότητα. Ενότητα που θα μας θωρακίσει στην προσπάθεια μας, για μια σωστή λύση του κυπριακού,» ανέφερε.

«Το 2022 για να μην είμαστε οι καταραμένοι της γενιάς των αγωνιστών του 1955», συνέχισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου «πρέπει με σύνεση και σωφροσύνη να εργαστούμε σκληρά και να αξιοποιήσουμε αυτό πού ο Δημοκρατικός Συναγερμός πέτυχε με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δια ειρηνικών μέσων να επανενώσουμε την μοιρασμένη μας πατρίδα αυτός είναι ο πατριωτισμός σήμερα και όχι με κούφια λόγια να τσιμεντώνουμε την διχοτόμηση», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. και τόνισε πως «ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τα δυο κράτη ούτε τα τετελεσμένα της εισβολής».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.