Αβέρωφ Νεοφύτου: Εγώ είμαι ο «original» υποψήφιος του ΔΗΣΥ

«Θα έχουμε τρεις υποψηφίους. Τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, τον υποψήφιο του ΔΗΚΟ και τον original, τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Συναγερμού», ισχυρίστηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Να μιλήσουμε καθαρά και πρέπει να μας πουν πολιτικά. Όταν κατεβαίνεις ενάντια στο κόμμα σου πρέπει να τεκμηριώσεις καταρχήν ότι διαφωνείς με τις πολιτικές του κόμματος σου. Στο κυπριακό δεν άκουσα κάτι διαφορετικό υποστηρίζουμε τη Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία. Τώρα κάποιος να κατεβεί ανεξάρτητος και να πει διαφωνώ με τη θέση για το συμφωνημένο πλαίσιο, εντάξει», υποστήριξε.

Ανέφερε επίσης ότι «διαφωνούν με την οικονομία, εμείς είμαστε του κοινωνικού φιλελευθερισμού, ελεύθερη οικονομία με κοινωνικό πρόσωπο, αυτή είναι η αξιακή μας βάση στην οικονομία, αυτό κάναμε όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ισχυρίστηκε ότι «στη δεκαετία του Νίκου Αναστασιάδη, ταπεινά το λέω, όχι κοινωνικό φιλελευθερισμό αλλά θα έλεγα ότι οι αποφάσεις πλησιάζουν και σοσιαλιστικές προσεγγίσεις στη στήριξη της κοινωνίας».

«Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, σύνταξη χηρείας κλπ. Το ΑΚΕΛ με το ΔΗΚΟ όταν κυβερνούσαν κατήργησαν το συνταξιοδοτικό, το επανάφερε η κυβέρνηση, κουτσούρεψαν την ΑΤΑ, έγιναν πολλά», υποστήριξε.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «κουτσούρεψαν τα επιδόματα των πολύτεκνων, τα επανάφερε σταδιακά η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, στήριξη των ευάλωτων ομάδων, το ΓεΣΥ υπάρχει μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που θα μπορούσε να γίνει στον τόπο;».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.