Αβέρωφ Νεοφύτου για Πουρνάρα: «Απογοήτευση και οργή, όπως αισθάνεται ο κάθε Κύπριος πολίτης»

Η προεκλογική δραστηριότητα  των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου περιελάμβανε τοποθετήσεις υποψηφίων για το μεταναστευτικό και τα επεισόδια στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα, καθώς και για το θέμα των αγνοουμένων.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ότι παρακολουθεί τα όσα επισυμβαινουν στο Πουρνάρα με «απογοήτευση και οργή, όπως αισθάνεται ο κάθε Κύπριος πολίτης», προσθέτοντας ότι η χώρα μας έχει αναλάβει πολύ μεγαλύτερες ευθύνες και υποχρεώσεις από αυτές που της αναλογούν και το ελάχιστο που αναμένει είναι τον στοιχειώδη σεβασμό.

“Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε φιλοξενία και προστασία σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη” δήλωσε ο κ. Νεοφύτου, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν όρια τα οποία έχουν ξεπεραστεί και πως η ανοχή μας θα είναι μηδενική προς όσους δεν σέβονται τους νόμους, την τάξη και κυρίως τους πολίτες της χώρας που τους φιλοξενεί.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιαννης αναφέρθηκε στα επεισόδια στο Πουρνάρα, διατυπώνοντας τη θέση πως αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, την «αποτυχημένη» διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από την Κυβέρνηση. “Γνωρίζουμε την εργαλειοποίηση του προβλήματος από μέρους της Τουρκίας, παρατήρησε και διατύπωσε τη θέση ότι για να ξεφύγουμε από την έκρυθμη και εκτός ελέγχου κατάσταση πρέπει να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα για ορθολογική και ανθρώπινη διαχείριση του ζητήματος και για να παύσει να θεωρείται η Κύπρος χώρα προορισμού για παράτυπους οικονομικούς μετανάστες.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης, τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του στο θέμα των παράτυπων μεταναστών, απορρίπτοντας το στήσιμο φράχτη στην νεκρή ζώνη και την πρόσληψη 300 «οριοφυλάκων», ενώ εισηγείται ταχεία πρόσληψη προσοντούχων ατόμων για να εκπαιδευτούν και να ενισχύσουν την διαδικασία εξέτασης αιτήσεων ασύλου. Ο κ. Δημητριάδης επισκέφθηκε το Σάββατο το Ακάκι και συναντήθηκε με τον κοινοτάρχη της Αυλώνας και κατοίκους της περιοχής, η οποίοι τον ενημέρωσαν  για τα πολλαπλά προβλήματα που προκύπτουν από το στήσιμο φράκτη στην νεκρή ζώνη.

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δημητριάδης χαρακτήρισε «άστοχη και αναποτελεσματική» την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση Αναστασιάδη στο μεταναστευτικό και ανέφερε πως ο φράκτης στη νεκρή ζώνη προκαλεί προβλήματα στους κατοίκους που θέλουν να έχουν πρόσβαση στις περιουσίες τους για γεωργικούς σκοπούς και βρίσκεται σε διαρκή διαφωνία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ στέλνοντας το λάθος μήνυμα για μετατροπή της γραμμής αντιπαράταξης σε «σκληρό σύνορο».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.