Αβέρωφ: Οι πρώτοι που επωφελούνται είναι οι εργαζόμενοι…!

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Σε μεγάλο λαϊκιστή ηγέτη της Δεξιάς εξελίσσεται ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κ. Αβέρωφ ξεκίνησε μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία, επιλέγοντας συνειδητά να λαϊκίζει αντί να καταθέτει και να προασπίζεται αυτά που πραγματικά πρεσβεύει ιδεολογικά και παραταξιακά.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ο ηγέτης του κόμματος που υπερασπίστηκε με σθένος εντός και εκτός της Βουλής, τους μεγαλοτραπεζίτες και τους μεγάλους επιχειρηματίες. Υπερασπίστηκε τη βιομηχανία ανέγερσης πύργων και πώλησης «χρυσών» διαβατηρίων. Ένθερμος οπαδός των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σε μια από τις πολλές επικοινωνιακές προεκλογικές επισκέψεις του, στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου, μεταξύ άλλων μας είπε ότι «οι πρώτοι που επωφελούνται όταν πηγαίνει καλά μια επιχείρηση είναι οι εργαζόμενοι και ότι είναι λάθος να δημιουργείται μια αντίληψη ότι οι εργαζόμενοι είναι απέναντι από τον εργοδότη ή ο εργοδότης απέναντι από τους εργαζόμενους». Πρόκειται για ιδεολογική ισοπέδωση και το ξέρει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Στην ταξική μας καπιταλιστική κοινωνία τα συμφέροντα των εργοδοτών δεν συμπίπτουν με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Ένας εργαζόμενος και ένας μεγαλοεπιχειρηματίας δεν είναι και οι δυο τους πολυεκατομμυριούχοι! Τα κέρδη και υπερκέρδη καταλήγουν στις τσέπες των επιχειρηματιών και ο εργαζόμενος εργάζεται σκληρά και πολλές φορές και σε άθλιες συνθήκες εργασίας, για να πάρει ένα μισθό, ο οποίος κι αυτός είναι εξευτελιστικός. Θα συμφωνούσαμε με τον κ. Αβέρωφ εάν οι εργαζόμενοι είχαν ουσιαστική μετοχική ή άλλη συμμετοχή, ρόλο και λόγο, στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και στο διαμοιρασμό του πλούτου που παράγεται. Προφανώς και δεν είναι αυτό που εννοεί ο κ. Αβέρωφ.

Κύριε Αβέρωφ, τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα είναι λίγο δύσκολο να πείσετε επικοινωνιακά και να ξεγελάσετε τους εργαζόμενους. Όσο και να μεταμφιεστείτε προεκλογικά, παραμένετε ο ηγέτης του κόμματος που εκπροσωπεί και εκφράζει τα συμφέροντα της αστικής τάξης και όχι της εργατικής. Όποτε χρειάστηκε να τοποθετηθείτε είτε εντός είτε εκτός Βουλής, ταχθήκατε υπέρ των συμφερόντων των τραπεζών, των επιχειρηματιών και όχι των εργαζομένων, οι οποίοι συνεχίζουν να αμείβονται με εξευτελιστικούς μισθούς των 800 και 1000 ευρώ και να εργάζονται ώρες ατέλειωτες και πολλές φορές και σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.