Αβεβαιότητα για τον χειμερινό τουρισμό – Λίγες οι ξενοδοχειακές μονάδες που θα μείνουν ανοιχτές

Ο μέσος όρος πληρότητας τον Οκτώβριο θα κυμανθεί γύρω στο 75%

 

Στο 75% κυμάνθηκε η πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα της επαρχίας Πάφου τον Οκτώβριο, σε καλύτερα επίπεδα από τα περσινά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη, ο οποίος ωστόσο ανέφερε ότι τα μέλη του Συνδέσμου διακατέχονται από αβεβαιότητα για το τι θα γίνει το χειμώνα. Ο κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε πως ο Οκτώβριος κινείται σε κανονικά επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψιν και τους προηγούμενους μήνες της καλοκαιρινής σεζόν, σημειώνοντας πως ο μέσος όρος πληρότητας του μήνα θα κυμανθεί γύρω στο 75%. Πρόσθεσε, επίσης, πως ο Οκτώβριος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος μήνας της καλοκαιρινής περιόδου 2020-2021.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΕίπε ακόμη πως ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου δεν έχει στοιχεία για το πώς θα κινηθεί η αγορά τους επόμενους μήνες, συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο από τον οποίο αρχίζει η χειμερινή περίοδος και μετά, γιατί όπως εξήγησε εξακολουθεί ο κόσμος να κάνει κρατήσεις την τελευταία στιγμή.

Στο παρόν στάδιο, είπε, οι επισκέπτες διακατέχονται από μια ανησυχία για το κατά πόσο θα παρατηρηθεί έξαρση της πανδημίας τους επόμενους μήνες, γι’ αυτό ακόμη δεν έχουν αποφασίσει για το αν θα κάνουν ή όχι διακοπές. Τη συγκεκριμένη περίοδο, τόνισε, η μεγαλύτερη αγορά που κινείται στην επαρχία Πάφου είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνοντας πως «τη διαφορά τώρα τον Οκτώβριο την έχει κάνει η αγορά της Βρετανίας».

Έλλειψη εργατικού δυναμικού

Όσον αφορά τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι τους επόμενους μήνες, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε την έλλειψη εργατικού δυναμικού. Συγκεκριμένα είπε πως τώρα που τα ξενοδοχεία καταγράφουν υψηλές πληρότητες το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο. Η έλλειψη στο εργατικό δυναμικό, συνέχισε, οφείλεται στο γεγονός ότι ο κόσμος είτε δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην εργασία του είτε έχει εξεύρει δουλειά αλλού εκτός του ξενοδοχειακού κλάδου. Εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, με το ενδεχόμενο της επιστροφής στην κανονικότητα αφού, όπως είπε, χωρίς εργατικό δυναμικό θα είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν και θα καταγραφεί και ζημιά στο τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Πρόσθεσε επίσης ότι λόγω του γεγονότος ότι δεν έχουν καθαρή εικόνα για το χειμώνα, οι ξενοδόχοι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε έναν καλό προγραμματισμό έγκαιρα.

 

Λίγες οι ξενοδοχειακές μονάδες που θα μείνουν ανοιχτές

Υπάρχει αμφιβολία και ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία τους χειμερινούς μήνες, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελεί και την κύρια αγορά ειδικά για το χειμώνα. Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, σημείωσε πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα για το πόσες ξενοδοχειακές μονάδες θα παραμείνουν ανοικτές στην επαρχία Πάφου τη χειμερινή περίοδο, ωστόσο ανέφερε ότι θα είναι μικρός ο αριθμός.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.