Η κυβέρνηση «αξιοποιεί» ρατσιστικά το θέμα μετανάστες για τις ευρωεκλογές

Δεν μπορεί να εξηγηθεί η διαφοροποίηση της κυβέρνησης απέναντι στους μετανάστες δήλωσε στον Άστρα ο επικεφαλής της ΚΙΣΑ Δώρος Πολυκάρπου.

Φαίνεται, είπε, ότι κάποιοι έχουν συμβουλεύσει την κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτό το θέμα για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Ο κ. Πολυκάρπου προειδοποίησε ότι η καλλιέργεια της ξενοφοβίας που επιδιώκει η κυβέρνηση θα εκτοξεύσει στα ύψη την ακροδεξιά. Διερωτήθηκε παράλληλα ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης για να επικαλείται η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ κίνδυνο αλλοίωσης του πληθυσμού της Κύπρου.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της οργάνωσης Stop Trafficking Αντρούλα Χριστοφίδου επισήμανε ότι οι αιτητές ασύλου έρχονται στην Κύπρο και τους έχουμε στην αναμονή για χρόνια προκειμένου να τους δοθεί απάντηση αν θα τους δοθεί άσυλο. Αυτοί οι άνθρωποι, πρόσθεσε, μένους όλο αυτό το διάστημα σε άθλιες συνθήκες.

Αντί η κυβέρνηση να διορθώσει αυτό το θέμα, πρόσθεσε, κάνει αναφορές για αλλαγή του δημογραφική αλλαγή, παραγνωρίζοντας τις χιλιάδες ρώσων, κινέζων και άλλων εκατομμυριούχων που έχουν κατακλύσει την Κύπρο.

Η κα Χριστοφίδου είπε επίσης ότι η Ε.Ε. δίνει ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο για τους πρόσφυγες, αλλά κανένας δεν γνωρίζει πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.