Αξιοσημείωτο ρυθμό ανάπτυξης βλέπει ο Α.Νεοφύτου

Έλα στο Google News

Για αξιοσημείωτο ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε παρέμβασή του σε συνέδριο που διοργανώνει ο Economist στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου για τις επενδυτικές προοπτικές της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Νεοφύτου επισήμανε ορισμένους δείκτες που επίσης συνηγορούν στην ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας, όπως τη μείωση της ανεργίας, αλλά σημείωσε ότι δεν υπάρχει διάθεση εφησυχασμού.

«Στόχος μας είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν την Κύπρο ένα πραγματικά σύγχρονο κράτος», είπε ενώπιον ακροατηρίου επενδυτών, αναλυτών και παραγόντων της οικονομικής κοινότητας του Λονδίνου.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει τον απαραίτητο πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενεργειακή προοπτική ως παράγοντα που «πραγματικά αλλάζει το παιχνίδι».

Ανέπτυξε τις στρατηγικές περιφερειακές συνεργασίες της Κύπρου και σημείωσε ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως εργαλείο θεμελίωσης της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην περιοχή.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.