Αύριο αρχίζει τις επαφές για σχηματισμό «κυβέρνησης» ο Τουφάν Ερχιουρμάν

Αρχίζει αύριο τις επαφές με τα άλλα «κοινοβουλευτικά» κόμματα για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» ενώ απόψε συνεδριάζει η κομματική συνέλευση, το ανώτατο κομματικό όργανο του ΡΤΚ, ο πρόεδρος του οποίου, Τουφάν Ερχιουρμάν, πήρε χθες την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» από τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Πολιτικοί αρχηγοί, όπως ο Ερχάν Αρικλίι, του κόμματος Αναγέννησης έχουν δηλώσει ότι πρέπει να σχηματισθεί μια μεταβατική «κυβέρνηση» που θα οδηγήσει το ψευδοκράτος σε πρόωρες «εκλογές». Σήμερα, μιλώντας στην «βουλή», ο κ. Αρικλί δήλωσε ότι ο σχηματισμός «κυβέρνησης» επείγει σημειώνοντας το έλλειμμα που υπάρχει στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους. Έκανε δε λόγο για μια «κυβέρνηση» ευρείας αποδοχής.

Ο τ/κ Τύπος εκτιμά πως ο Πρόεδρος του ΡΤΚ μπορεί να σχηματίσει «κυβέρνηση» είτε μειοψηφίας είτε μεταβατική και οι πρόωρες «εκλογές» να γίνουν αργότερα, εντός του 2021. Να σημειωθεί ότι η «πρόεδρος» του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», Ναρίν Σιεφίκ είχε πει πως πρέπει να αλλάξει ο υφιστάμενος «εκλογικός νόμος» για να μπορέσουν να διεξαχθούν «βουλευτικές εκλογές». Υπάρχουν και σχόλια στον τ/κ Τύπο επίσης, ότι μπορεί να σχηματισθεί «κυβέρνηση» υπό τον Τουφάν Ερχιουρμάν αλλά αυτή δεν θα έχει χρήματα αφού τα «κρατικά» ταμεία έχουν πρόβλημα και το έλλειμμα στον προϋπολογισμό θα πρέπει να καλυφθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, το ΡΤΚ θα αποφασίσει απόψε σε επίπεδο συλλογικών οργάνων την τακτική που θα ακολουθήσει και μετά θα ανακοινωθούν οι επαφές που θα έχει από αύριο ο κ. Ερχιουρμάν με τα άλλα κόμματα.