Αύριο στο «Φιλοξενία» η τελική απόφαση του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές

Σε πανικό ο Αβέρωφ, ξεκινά εκστρατεία εκφοβισμού για συσπείρωση

Ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή οι εσωκομματικές διαδικασίες του ΑΚΕΛ με την τελική απόφαση που θα ληφθεί από την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη (θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» και ξεκινά η ώρα 9:30 π.μ.) αναφορικά με την υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη για τις προεδρικές εκλογές που προτείνει η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Στο μεταξύ, ο κ. Μαυρογιάννης συνεχίζει τις διαβουλεύσεις του και με άλλες κεντρώες πολιτικές δυνάμεις, καθώς και με πολικές κινήσεις και οργανώσεις, όπως και με μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε να ετοιμάζει και τις προγραμματικές του θέσεις, ενώ αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας, μετά και την απόφαση του ΑΚΕΛ, να εξαγγείλει και επίσημα την υποψηφιότητά του.

Στο μεταξύ, χθες, ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ξεκίνησε νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του εκλογικού σώματος δαιμονοποιώντας την αντιπολίτευση. Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη ανέφερε ότι «είτε μένει ο ΔΗΣΥ ως ο πρωταγωνιστής για περαιτέρω εξέλιξη και σταθερότητα της χώρας, είτε η σημερινή αντιπολίτευση έρχεται στην εξουσία». Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στους ανθυποψηφίους του να μπουν επιτέλους σε μια πολιτική συζήτηση ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Όπως είπε, «δεν υπάρχουν τρίτες επιλογές. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι επιτέλους θα πρέπει να μπούμε σε μια πολιτική συζήτηση για να ακούσουμε τις απόψεις για το Κυπριακό, για την οικονομία, για την ενέργεια, για τα κοινωνικά ζητήματα, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες». Είπε ακόμη ότι περιμένει την ώρα που θα βρεθεί στα πάνελ με τον κ. Μαυρογιάννη και τον κ. Χριστοδουλίδη για να μιλήσουν για πολιτική.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος αναμένει τη συνάντηση που θα έχει η ηγεσία του κόμματος με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Παράλληλα, είπε, ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει τις επαφές της με υποψηφίους πριν από την τελική απόφαση που θα ληφθεί μέσα στον Ιούλιο. Ο κ. Σιζόπουλος δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο στήριξης του Νικόλα Παπαδόπουλου σε περίπτωση που κατέλθει ως υποψήφιος, είτε της αυτόνομης καθόδου της ΕΔΕΚ, λέγοντας ότι σε τέτοια περίπτωση προτεραιότητα έχει ο πρόεδρος του κόμματος.

Μιχάλης Μιχαήλ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.