Αύριο στο Προεδρικό οι υπογραφές για λιμάνι – μαρίνα Λάρνακας

Στις 11 η τελετή στην παρουσία των Αρχών της πόλης

 

Παράταση άλλης μιας μέρας πήρε η υπογραφή της συμφωνίας για την ενοποιημένη ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν ειδοποιηθεί ότι οι υπογραφές θα πέσουν τελικά αύριο Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο. Η τελετή έχει οριστεί στις 11 το πρωί, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα δώσουν το «παρών» τους οι Αρχές της πόλης.

Με την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και το λιμάνι, η μαρίνα και οι χερσαίοι χώροι που περιλαμβάνονται περνούν υπό τη διαχείριση της κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings.

Η τελετή αποτελεί απλώς το τυπικό μέρος των υπογραφών, αφού η συμφωνία έχει λάβει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου από τις 13 Νοεμβρίου.


Το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών και Έργων, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε να υπογράψει τη Σύμβαση Παραχώρησης. Αφού πέσουν οι υπογραφές, θα χρειαστεί μεταβατική περίοδο ενός έτους για αλλαγή του διαχειριστικού καθεστώτος του λιμανιού και της μαρίνας και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Όπως ανέφερε ανακοινώνοντας την έγκριση της συμφωνίας ο Γιάννης Καρούσος, οι επενδύσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, την επέκταση του λιμανιού, την επέκταση και αναβάθμιση της μαρίνας, την ανάπτυξη γης, η οποία συμπεριλαμβάνει την ανέγερση χώρων για κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, νοσοκομείου και εκπαιδευτικών κέντρων, καθώς επίσης τη δημιουργία χώρων πρασίνου, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων.

Επιτυχών προσφοροδότης είναι η κοινοπραξία Kition Ocean Holdings (Eldeman Holding BV και Alexandrou Corporate Services Ltd), ισραηλινών και κυπριακών συμφερόντων.


Η υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης θα φέρει εις πέρας μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.