Αυστηρή προειδοποίηση σε Πρέσβεις από το ΥΠΕΞ Τουρκίας για δήλωσή τους για Οσμάν Καβάλα

“Απαράδεκτες και ανεύθυνες”, χαρακτηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις των 10 δυτικών Πρεσβειών στην Άγκυρα σχετικά με τον επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα, οι Πρέσβεις και Επιτετραμμένοι των οποίων κλήθηκαν σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο όπου τους έγινε αυστηρή προειδοποίηση.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, “σήμερα το πρωί μια ομάδα Πρεσβευτών στην Άγκυρα, οι οποίοι εξέδωσαν κοινή δήλωση, σε αντίθεση με τις διπλωματικές πρακτικές, σχετικά με μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας κλήθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών”. Τους κάλεσαν να μείνουν εντός των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βιέννης.

“Αυτή η άμετρη δήλωση που έγινε από τους Πρέσβεις/Επιτετραμμένους αυτών των χωρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με μια νομική διαδικασία που διεξάγεται από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι απαράδεκτη. Αυτή η δήλωση που επιχειρεί να πολιτικοποιήσει τις νομικές διαδικασίες και να ασκήσει πίεση στην τουρκική δικαιοσύνη απορρίφθηκε. Μεταβιβάστηκε ότι η εν λόγω δήλωση είναι αντίθετη με το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και τη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τα οποία οι Πρέσβεις ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Προστίθεται ότι “τονίστηκε στους αναφερόμενους ότι η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως έχει καταγραφεί και στο Σύνταγμά μας και υπενθυμίζεται ότι η τουρκική δικαιοσύνη δεν θα επηρεαστεί από τέτοιες ανεύθυνες δηλώσεις”.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ “επισημάνθηκε ότι όσοι αγνοούν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για ορισμένες χώρες που δεν έχουν εφαρμοστεί εδώ και χρόνια, επικεντρώνονται μόνο στις υποθέσεις που σχετίζονται με την Τουρκία και ιδιαίτερα προσπαθούν να κρατούν την υπόθεση Καβάλα στην ατζέντα συνεχώς, είναι ανειλικρινείς και τηρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Οι Πρέσβεις/ Επιτετραμμένοι προειδοποιήθηκαν να παραμείνουν εντός των ευθυνών των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βιέννης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.