Αυστηρό μήνυμα των κομμάτων για την ΑΗΚ

Κόβουν το βήχα της κυβέρνησης για τα σενάρια ιδιωτικοποιήσεων

Αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της ΑΗΚ, αλλά και ανάπτυξη των ΑΠΕ ώστε να μειωθεί η τιμή του ρεύματος, έστειλαν χθες τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού της ΑΗΚ από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στη συνεδρία εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί επτά ημικρατικών οργανισμών. Συγκεκριμένα, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΑΗΚ (έσοδα 797,7 εκατ. ευρώ και δαπάνες 1,2 δις ευρώ), της ΡΑΕΚ (2,5 εκατ. ευρώ – 3,5 εκατ. ευρώ), του ΚΟΔΑΠ (130,9 εκατ. ευρώ – 125,9 εκατ. ευρώ), του ΚΟΑ (47,2 εκατ. ευρώ), του ΙΚΥΚ (6,8 εκατ. ευρώ – 8,8 εκατ. ευρώ), του Ταμείου Θήρας (11,1 εκατ. ευρώ), του Ειδικού Ταμείου του Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία (4.815 ευρώ – 148.900 ευρώ).

Οι περισσότεροι βουλευτές που τοποθετήθηκαν επί του προϋπολογισμού της ΑΗΚ αναφέρθηκαν στην ανάγκη μεγαλύτερης ανάπτυξης από την Αρχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), στην ανάγκη μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος με έλευση του Φυσικού Αερίου και μείωση των ρύπων για τους οποίους η Κύπρος πληρώνει, στην κατάργηση του κόστους αποφυγής, αλλά και στην επαναφορά της μερισματικής πολιτικής της Αρχής.

Όσον αφορά τον ΚΟΑ, τέθηκαν θέματα δεοντολογίας της λειτουργίας των αθλητικών ομοσπονδιών, αλλά και του τρόπου που αντιμετωπίζει τη σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητισμό, και της πολιτικής που θα έπρεπε να υπάρχει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.