Αυτά είναι τα διαδικαστικά της Πενταμερούς στη Γενεύη

Συνάντηση Αναστασιάδη και Αντόνιο Γκουτέρες θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 27 Απριλίου, πρώτη μέρα της πενταμερούς διάσκεψης για το κυπριακό.

Σύμφωνα με ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, το βράδυ θα παρατεθεί δεξίωση για τις αντιπροσωπείες των πέντε μερών που θα λάβουν μέρος στη διάσκεψη.

Σε ότι αφορά την επίσημη ομάδα υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη που θα μεταβεί στη Γενεύη, σε αυτήν δεν θα μετέχει η διαπραγματευτική ομάδα αλλά έχουν προσκληθεί κάποια μέλη της όπως οι Γιαννάκης Κασουλίδης, Παναγιώτης Δημητρίου, Τουμάζος Τσελεπής και Τάσος Τζιωνής, μαζί με τον γενικό εισαγγελέα και νομικούς τεχνοκράτες.

Ο λόγος που προβλήθηκε είναι ότι δεν θα γίνουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται να παραστεί ολόκληρη η διαπραγματευτική ομάδα.

Επίσης εκκρεμεί ακόμη το θέμα της συμμετοχής της Ε.Ε. στη διάσκεψη.

Σε ότι αφορά τους δημοσιογράφους που θα συνοδεύουν την αντιπροσωπεία, θα παραμείνουν τέσσερεις μέρες περιορισμό στο ξενοδοχείο χωρίς δικαίωμα διακίνησης έξω από αυτό, αφού η Ελβετία βρίσκεται στην κόκκινη κατηγορία για τον κορωνοϊό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.