Αυτές είναι οι τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας για τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού για χορήγηση της 2ης δόσης

Έλα στο Google News

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει σχετικά με τη λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών για εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους για τη 2η δόση του εμβολίου.

Τονίζεται ότι οι τηλεφωνικές γραμμές θα είναι μόνο για επαναπρογραμματισμό 2ης δόσης και όχι για ακύρωση ραντεβού για 1η δόση, το οποίο γίνεται μέσω του 1474.

Μένοντας προσηλωμένο στον στόχο που είναι η συνεχής βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας και των καθυστερήσεων, το Υπουργείο Υγείας προχωρά από τη Δευτέρα, 19 Ιουλίου, στη λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών για διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους για τη χορήγηση της 2ης δόσης του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες που ανέβαλαν ή έχασαν το ραντεβού τους για εμβολιασμό με τη 2η δόση μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22 605 400, 97 710 101 και 97 710 202, όπου θα πρέπει να αναφέρουν τα εξής:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Αρ. Δελτίου Ταυτότητας
  • Ημερομηνία γέννησης
  • Ημερομηνία και ώρα του ραντεβού
  • Εμβολιαστικό Κέντρο
  • Είδος εμβολίου
  • Αρ. Τηλεφώνου επικοινωνίας (κατά προτίμηση κινητό τηλέφωνο)

Η ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ακυρώνεται.

Σε περίπτωση ακύρωσης ραντεβού για την 1η δόση οι πολίτες πρέπει να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο 1474. Μετά την ακύρωση, μπορούν να διευθετήσουν εκ νέου ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού σε μέρα, ώρα και Εμβολιαστικό Κέντρο που επιθυμούν.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Πύλη Εμβολιασμού παραμένει συνεχώς ανοικτή για προγραμματισμό ραντεβού από τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Πρόθεση είναι να συνεχιστεί η εμβολιαστική κάλυψη όσο το δυνατό μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας για προστασία του πληθυσμού και βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας του τόπου μας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.