Αυτές είναι πρώτες εκδηλώσεις που θα γίνουν την μετά Covid19 εποχή στην Κύπρο

Καλοκαιρινή επιστροφή στα... πολιτιστικά δρώμεναΤο φετινό καλοκαίρι, υπό κανονικές συνθήκες, θα ήταν πλούσιο σε πολιτιστικά γεγονότα όπως άλλωστε είναι σχεδόν κάθε χρόνο.
Η πανδημια ωστόσο έπληξε σε τεράστιο βαθμό τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με τις περισσότερες να ακυρώνονται ή να αναβάλλονται.

Διαβάστε επίσηςΕπανέναρξη θεάτρων με αμφιβολία για το μέλλον

Παρά τις ιδιαίτερες παρούσες συνθήκες όμως, η καλοκαιρινή περίοδος έχει να προσφέρει αρκετά πολιτιστικά γεγονότα και εκδηλώσεις. Δειλά Δειλά έχουν αρχίσει να προγραμματίζονται συναυλίες, παραστάσεις και εκδηλώσεις τηρώντας τα νέα πρωτόκολλα και μέτρα.

Δείτε πιο κάτω μερικά από αυτά:

Χορευτικό έργο, «Ημέρα Μνήμης Γης»

Το χορευτικό έργο, θα πραγματοποιηθεί στις 18 & 19 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς, στις 6.30 μ.μ.

106102839 2560471124268654 4658307043708225723 n

 

Το The Dance Studio – Annita Hatjieftychiou  παρουσιάζει το χορευτικό έργο «Ημέρα Μνήμης Γης», σε ένα πρωτότυπο σενάριο. Μπαλέτο,  σύγχρονος χορός,  hip hop και  break dance συνυπάρχουν μαζί στην ίδια σκηνή και σε κοινές χορογραφίες.

Τα καθαρά έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν στον Σύνδεσμο Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό «Μαζί».

Συναυλία με την Μαρίζα Ρίζου

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς στις 21:00

mariza

Η Ελληνίδα ερμηνευτής, θα τραγουδήσει στην Κύπρο, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας.

Θεατρική παράσταση Ράφτης Κυριών, με τον Γιάννη Μπέζο

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού – Μάριος Τόκας  στις 25-26 Ιουλίου στις 21:00

raftis kyrion

H παράσταση «Ράφτης κυριών» του Ζορζ Φεντό, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου, έρχεται και στην Κύπρο το τέλος Ιουλίου.  Για πρώτη φορά ο ανατρεπτικός λόγος και το εκρηκτικό χιούμορ του Ζορζ Φεντό συναντούν τη μουσική, σε πρωτότυπη σύνθεση, του Φοίβου Δεληβοριά.

Συναυλίες Γιάννη Κότσιρα

Η συναυλίες του Έλληνα ερμηνευτή θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς στις 29 Ιουλίου, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού – Μάριος Τόκας στις 30 Ιουλίου και στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας στις 31 Ιουλίου. Και οι τρεις συναυλίες είναι προγραμματισμένες για τις 21:00.

Κι αυτό το καλοκαίρι, ο Γιάννης Κότσιρας θα συνεχίσει τα ταξίδια του σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο

Μαζί με τους συνεργάτες του και πολλά αγαπημένα τραγούδια παρουσιάζονται και πάλι στο κυπριακό κοινό.

Φιλανθρωπική Συναυλία Χορωδιών  «Ανάμεσα στα Αστέρια»

Η φιλανθρωπική αυτή συναυλία επαναπρογραμματίστηκε και θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου 2020 στις 8:00μ.μ. στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού “Μάριος Τόκας”

6ef434ca77f5103abf99211303504f29

Τέσσερις χορωδίες και περισσότεροι από δέκα σολίστες θα ερμηνεύσουν κομμάτια επενδυμένα με ποιητικά κείμενα ανάμεσα στα αστέρια.

Τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στον Σύνδεσμο «Ένα όνειρο μια ευχή»

Θερινό σινεμά στο καλοκαιρινό « Αττικόν» 

Η Κυπριακή Ταινιοθήκη σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου οργανώνουν 6 προβολές καλών ταινιών στο θερινό  «Αττικόν». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ. Πάφου, οι  προβολές θα γίνονται κάθε  Τετάρτη από την 1η Ιουλίου ως την 5η Αυγούστου με εξαίρεση την τρίτη προβολή, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 16 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται, θα προβληθούν 3 ταινίες σε ένα μικρό αφιέρωμα στον Γάλλο ηθοποιό Μισέλ Πικολί, που απεβίωσε πρόσφατα. Θα προβληθούν επίσης 2 ταινίες Κυπρίων σκηνοθετών και μια ταινία για τις φυλετικές διακρίσεις, θέμα που είναι επίκαιρο μετά τα γνωστά γεγονότα στην Αμερική.

Λοϊζος Μωυσέως